Μία νύχτα του Panathinaikos από τις Glory Days!

Πανηγυρισμοί των παικτών του Παναθηναϊκού

Μία νύχτα του Panathinaikos από τις Glory Days!

Μπάμπης Τσιμπίδας 01:07 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 01:08 - 22.09.2023

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς απάντησαν εμφατικά για την επιστροφή στην Ευρώπη, ο Σπόραρ που αξίζει μία καλή κουβέντα παραπάνω και τα τραγελαφικά με τον ορισμό του διαιτητή του αθηναϊκού ντέρμπι.

Στην ερώτηση εάν ο Panathinaikos έχει όντως επιστρέψει, πήραμε με σαφήνεια την απάντηση. Μας την έδωσαν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέναντι στη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ. Με την απόδοση τους, με μία μεγάλη νίκη που δεν επιτεύχθηκε στην τύχη, ούτε από... σπόντα!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στα ίσα της Βιγιαρεάλ, ήταν ανώτερος και δεν της επέτρεψε να πιστέψει ότι θα φύγει με κάτι καλό από την Αθήνα. Οι τρεις βαθμοί και το 2-0 δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτησης. Εξυπακούεται ότι ο Πατσέτα διευκόλυνε τον Γιοβάνοβιτς με τις επιλογές του, με τους εννιά αναπληρωματικούς σε σύγκριση με το κυριακάτικο ματς με την Αλμερία, με την εν γένει στρατηγική του. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία των «πράσινων».

Ο Panathinaikos είναι εδώ σε όλα τα επίπεδα. Με ικανό και σοβαρό προπονητή. Με σχέδιο, με οργάνωση, με πειθαρχία. Με ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα. Αναλογιζόμαστε ποιοι πέρασαν από τον πάγκο; Οι Σπόραρ, Βιλένα, Αράο, Τζούρισιτς και Αϊτόρ. Αυτές ήταν οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς...

Με το ξέσπασμα του κόσμου, με τους πανηγυρισμούς, με το κατάμεστο ΟΑΚΑ, ήταν φανερό πόσο είχαν λείψει στον Σύλλογο αυτές οι νύχτες. Οι οποίες έχουν εντυπωθεί στο DNA του Παναθηναϊκού, είναι μέρος της κουλτούρας του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο του Γιοβάνοβιτς: επανέφερε τον Παναθηναϊκό στον φυσικό χώρο του, με αξιώσεις για διάκριση!

Περαιτέρω, η ταπεινότητα δεν πρέπει να εξοβελιστεί από το «Γεώργιος Καλαφάτης». Η συνταγή της επιτυχίας του Γιοβάνοβιτς περιλαμβάνει τη σεμνότητα και τη μετριοπάθεια. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε και έχει πολύ δουλειά. Με τους αντιπάλους να τον υπολογίζουν πολύ περισσότερο πλέον. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι με ένα διπλό στο Ισραήλ στις 5 Οκτωβρίου, τουλάχιστον η τρίτη θέση και η συνέχεια στο Conference League θα εξασφαλιστούν!

Να μην ξεχάσουμε να εγκωμιάσουμε τον Σπόραρ. Ο Ιωαννίδης θα γνωρίσει την καθολική αποθέωση και δικαίως. Όμως ο Σλοβένος που έχει... ισοπεδωθεί στο Διαδίκτυο, αξίζει μιας καλής κουβέντας παραπάνω. Με κίνηση εξαιρετικού «φουνταριστού», πέτυχε ένα προσωπικό γκολ και κλείδωσε τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ορισμού

Δυστυχώς, σε μία μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να ασχολείται με τους εκπροσώπους του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ μας ανάγκασαν να ασχοληθούμε μαζί τους. Εξυπακούεται πως δεν νιώσαμε έκπληξη με το γεγονός, αφού από την αρχή της εβδομάδας αντιλαμβανόμασταν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα πως... κάτι τρέχει με τον ορισμό του διαιτητή του αθηναϊκού ντέρμπι.

Το αποκάλυψε την Τετάρτη ο Βασίλης Μοιρώτσος, ότι ο Στιβ Μπένετ διέδιδε πως αδυνατούσε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες ξένου ρέφερι εγνωσμένης αξίας. Με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένο, ώστε με τη δικαιολογία πως δεν έρχεται κάποιος από το εξωτερικό και το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ τη Δευτέρα θα έπρεπε να διεξαχθεί με ελληνική σφυρίχτρα.

Κοινώς, η επιθυμία μερικών ισχυρών παραγόντων να επαναφέρουν τους Έλληνες διαιτητές δια της πλαγίας οδού, υλοποιούταν. Με άγαρμπο τρόπο, είναι η αλήθεια και για αυτό στο Πάρκο Γουδί υποχρεώθηκαν να σαλπίσουν υποχώρηση.

Εκτός και αν πιστεύει έστω και ένας την γραπτή δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου, σύμφωνα με την οποία ο Μπένετ έδρασε αυτοβούλως. Δηλαδή, η ΕΠΟ, ο πρόεδρος της, οι ΠΑΕ της Super League και η κοινή γνώμη απαιτούσαν να οριστεί ξένος διαιτητής, αλλά ο Άγγλος δεν έλαβε υπόψη κανέναν και έπραξε μονομερώς ορίζοντας τον Τάσο Σιδηρόπουλο...

Όσοι παρακολουθούμε χρόνια τα τεκταινόμενα στο άθλημα και στο παρασκήνιο, κατανοούμε πως κάτι άλλο συμβαίνει. Με απώτερο σκοπό μέχρι και την αναβολή του αθηναϊκού ντέρμπι, επειδή τώρα το τάιμινγκ δεν διαμορφώνεται ευνοϊκό για συγκεκριμένες πλευρές...

Ο Μπένετ λογικά θα θυσιαστεί την προσεχή Τετάρτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Θα παρουσιαστεί ως ο... φταίχτης, θα χρεωθεί τα κακώς κείμενα, θα εισπράξει την αποζημίωση και ο Άγγλος θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Κατά τ’ άλλα, τι γίνεται; Εσείς, όλα καλά;