Πέρασε από την Μπρέσια ο Ολυμπιακός και φουλάρει για το Final 4
i

© Intime

Πέρασε από την Μπρέσια ο Ολυμπιακός και φουλάρει για το Final 4

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:12 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 03.04.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 13-12 της Μπρέσια στην Ιταλία για την τρίτη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Champions League πόλο ανδρών.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 πήρε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 13-12 της Μπρέσια στην Ιταλία για την τρίτη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός, που την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε την Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά, έφτασε τους έξι βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από τη Φερεντσβάρος που έχει τρεις νίκες σε τρεις αγώνες. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική την ομάδα από την Ουγγαρία, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά αφού με νίκη η ομάδα του Πειραιά θα κάνει τεράστιο βήμα για την πρόκριση στο Final 4

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, αλλά στο φινάλε του αγώνα η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έπρεπε και η ομάδα του Κόλιανιν πήρε τη νίκη. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Μάρτον Βάμος με τρία τέρματα.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Αλαφραγκή στον παίκτη παραπάνω, αλλά η ιταλική ομάδα είχε απάντηση για το 1-1 με τον Αλεσιάνι. Με εύστοχο πέναλτι του Γενηδουνιά ο Ολυμπιακός προσπέρασε 1-2 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, όμως η ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο ισοφάρισε 2-2 με τον Τζιανάτσα. Οι γηπεδούχοι επανήλθαν στα άλλα δύο προσπεράσματα του Ολυμπιακού για το 4-4 της πρώτης περιόδου με γκολ του Ντόλτσε.

Η Μπρέσια προηγήθηκε για πρώτη φορά για το 5-4 με τον Ντελ Μπάσο στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 5-5 με τον Δήμου στον παίκτη παραπάνω και πήρε και πάλι κεφάλι στον αγώνα για το 7-8 του δεύτερου οκταλέπτου με δύο διαδοχικά γκολ του Γούβη.

Το προβάδισμα άλλαζε πολλές φορές χέρια και η Μπρέσια έφτασε στο 10-9 με τον Ίρβινγκ στον παίκτη παραπάνω, 3:36 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και πάλι με τον Παπαναστασίου και προσπέρασε με τέρμα του Βάμος στον παίκτη παραπάνω. Με γκολ του ίδιου παίκτη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 10-12 και η διαφορά έφτασε τα τρία τέρματα (10-13) με νέα προσπάθεια του Ούγγρου αριστερόχειρα. Με δύο τέρματα του Ίρβινγκ, η ομάδα του Μπόνο μείωσε στο γκολ (12-13) αλλά η ομάδα του Πειραιά είχε την μπάλα στα χέρια της στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και πήρε τη νίκη.

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-13

Οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 2-1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 1, Ντόλτσε 2, Φαράλια, Λάζιτς, Γιανάζα 1, Μπαλζαρίνι 2, Γκουεράτο 1, Αλεσιάνι 1, Μάντσι, Ιρβινγκ 4, Γκίτο, Μασέντσα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 2, Δήμου 1, Γκίλλας 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς