Ο Τζόκοβιτς μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα
i

Νόβακ Τζόκοβιτς/ © Ιntime

Ο Τζόκοβιτς μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα

Πάνος Μαλακτάρης • 14:09 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Πολλά και ενδιαφέροντα είχε να μοιραστεί ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μιλώντας από την Αυστραλία όπου βρίσκεται εν όψει του Open που ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου

Ο αγαπημένος «Νόλε» των Σέρβων φιλάθλων και όχι μόνο βρίσκεται ήδη σε αυστραλιανό έδαφος καθώς ανακλήθηκε η απαγόρευση εισόδου του στη χώρα όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά. Εκεί συμμετέχει κι αυτός στο United Cup, ένα τουρνουά που θεσπίστηκε πρόσφατα ως προθέρμανση ουσιαστικά ανάμεσα στα πιο σημαντικά open που ακολουθούν. Το αυστραλιανό εν προκειμένω, ξεκινά στις 16/1 με τον Τζόκοβιτς να είναι έτοιμος να διεκδικήσει το 22ο grand slam της τεράστιας καριέρας του. 

Ο τρομερός Τσιτσιπάς κράτησε όρθια την Ελλάδα κόντρα στην Κροατία (vid)
ΣΠΟΡ

12:30 - 04.01.2023

Ο τρομερός Τσιτσιπάς κράτησε όρθια την Ελλάδα κόντρα στην Κροατία (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς, αλλά πήρε την νίκη απέναντι στον Κροάτη με 2-1 σετ (6-0, 6-7, 7-5). Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 την Κροατία στη μάχη για την πρόκριση στο Final 4 του United Cup.

Πριν αγωνιστεί για τη φάση των 16 στο United Cup, έδωσε μια συνέντευξη όπου αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, ανάμεσά τους στα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα του -δύσκολα- βήματα στο χώρο καθώς και την οικογένειά του. «Το Κοπαόνικ είναι ο Όλυμπός μου», είπε αρχικά. «Εκεί έμαθα σκι, εκεί γνωρίστηκαν οι γονείς μου. Ο δε πατέρας μου ως δάσκαλος του σκι έκανε μαθήματα στη μητέρα μου, 10 μήνες μετά γεννήθηκα εγώ και μετά παντρεύτηκαν». Σημείωση, το Κοπαόνικ είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της χώρας, ενώ παράλληλα είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.   

Η Γέλενα Γκέντσιτς, αποβιώσασα το 2013, ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική μορφή του Σερβικού τένις και αθλητισμού γενικότερα. Έχει δε αναδείξει πολλά ταλέντα, και ο μεγάλος Νόβακ θυμάται όταν ήταν μικρός σχετικά: «Ήμουν 4 ετών όταν την παρακολουθούσα να παίζει. Ήμουν τυχερός που με πρόσεξε και με ξεχώρισε στη συνέχεια.  Ουσιαστικά πρώτα έμαθα να παίζω τένις και μετά να διαβάζω και να γράφω. Όταν ήμουν μόλις έξι χρονών, η Γέλενα είχε πει στους γονείς μου πως θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο! Έτσι έβαλα υψηλούς στόχους στον εαυτό μου, μέχρι που έφτιαξα ένα τρόπαιο Wimbledon και το είχα στο δωμάτιό μου κάνοντας πως είμαι πρωταθλητής και το κατακτώ». 

«Έκλαιγα πολύ ως παιδί, είχα κάψει πολύ και μετά την πρώτη μου ήττα, η μητέρα μου το θυμάται καλά αυτό»! Ενώ παράλληλα ανέφερε πως συχνά έμεναν με τους παππούδες τους επειδή οι γονείς τους πέρα από τα μαθήματα σκι, τα βράδια δούλευαν στο εστιατόριο που είχαν, το «Big bull».  Με τα δε αδέρφια του, είχαν τις «στιγμές» τους: «Θυμάμαι μια φορά είχα γυρίσει από ένα τουρνουά και με περίμεναν. Αρχίσαμε να παίζουμε αλλά τελικά χτύπησα και άρχισε να ματώνει η μύτη μου. Ήταν μικρότεροι από μένα και κλειδώθηκαν στο μπάνιο για να γλιτώσουν, ωστόσο τους περίμενα απ' έξω. Τελικά όταν βγήκαν είχα ηρεμήσει, και απλά μιλήσαμε και δεν τσακωθήκαμε ξανά έκτοτε»

Τα δε πρώτα του ταξίδια μακριά από το σπίτι είχαν επίσης πολύ δύσκολες στιγμές: «Η μητέρα μού είχε μάθει να πλένω κάλτσες και ρούχα μιας και δεν είχαμε πλυντήριο. Σε ένα τουρνουά στην Ευρώπη, θυμάμαι δεν είχα καν 2-3 ευρώ για να πάω στα πλυντήρια που υπήρχαν κοντά από εκεί που μέναμε. Πλέναμε τα ρούχα μας με έναν συναθλητή που μέναμε μαζί, και τα αφήναμε να στεγνώσουν σε καλοριφέρ, ακόμα και επάνω σε δημόσιες λάμπες. Μέχρι που μια φορά μας χτύπησε την πόρτα η αστυνομία και μας είπε να μην απλώνουμε τα ρούχα μας εκεί». 

Στιγμές που αν μη τι άλλο φαντάζουν πολύ μακρινές για έναν από τους κορυφαίους τενίστες που έχουν δει τα παγκόσμιο court, ενδεικτικές ωστόσο των ψυχικών αποθεμάτων που κουβαλάει βαθιά μέσα του ο Σέρβος υπεραθλητής.