Ολυμπιακός: Ο αρχηγός Τράβιτσα, ο ηγέτης Τζούριτς και πως έφτασαν οι ερυθρόλευκοι στην κατάκτηση του τίτλου

Ολυμπιακός: Ο αρχηγός Τράβιτσα, ο ηγέτης Τζούριτς και πως έφτασαν οι ερυθρόλευκοι στην κατάκτηση του τίτλου

Νίκος Καλαμπάκας 12:21 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:42 - 23.04.2024

Μικρές... σημειώσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ από την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού!

Μια βασική αρχή για τις επιτυχίες στον ομαδικό αθλητισμό, είναι το σύνολο που αποτελεί την εκάστοτε ομάδα, να είναι δεμένο. Σαν οικογένεια.

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό σε δηλώσεις παικτών είτε προπονητών. «Είμαστε μια οικογένεια» λένε και όσο και να ακούγεται... κλισέ, είναι ένα στοιχείο που δίνει δύναμη σε κάθε σύλλογο, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στην περίπτωση του Ολυμπιακού στο ανδρικό βόλεϊ. Πέρα από αυτό, οι προσωπικότητες των παικτών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επικράτηση τψν Πειραιωτών, που για να στεφθούν πρωταθλητές, έσπασαν την έδρα του Παναθηναϊκού!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η προσωπικότητα του Τζούριτς ήταν κάτι το απαραίτητο για τους ερυθρόλευκους. Ο παίκτης των ερυθρόλευκων έχασε τον... μισό τέταρτο τελικό εξαιτίας του τραυματισμού του στον δικέφαλο, όμως ήταν πάντα κοντά στους συμπαίκτες του!

Ο ίδιος αποχώρησε ενώ ο Ολυμπιακός προηγούταν με 2-1 σετ. Οι πράσινοι ισοφάρισαν τον αγώνα, την ώρα που ο ίδιος κοιτούσε το ματς από την πόρτα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Τότε εμφανίστηκε ο Τράβιτσα!

Αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο, ο Τράβιτσα τράβηξε τον Τζούριτς και τον μετέφερε στον πάγκο της ομάδας. Οι παίκτες ήταν μια γροθιά μέχρι να τελειώσει το δραματικό τάι μπρέικ που τελικά οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πολυτιμότερος του πρωταθλήματος ο Τζούριτς: «Δείξαμε ότι φέτος ήμασταν καλύτεροι - Πολύ πιθανό να μείνω»
ΒΟΛΕΙ

22:05 - 22.04.2024

Πολυτιμότερος του πρωταθλήματος ο Τζούριτς: «Δείξαμε ότι φέτος ήμασταν καλύτεροι - Πολύ πιθανό να μείνω»

Ο Μίταρ Τζούριτς αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Volley League και δήλωσε ευτυχισμένος μετά την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας κεντρικός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής τους.

Ο Τζούριτς αναδείχθηκε MVP της λίγκας, 15 χρόνια μετά την τελευταία του ανάλογη διάκριση. Ο Σέρβος με την ελληνική υπηκοότητα επέστρεψε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό από τον Φοίνικα Σύρου και πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο. Ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις του μέσα στους αγώνες και τελικά ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο κορυφαίος του πρωταθλήματος.

Εκτός από τις αγωνιστικές του ικανότητες όμως, είχε φροντίσει να δείξει και τις... ηγετικές του!

Θυμηθείτε τη φάση που τραβάει τον Βαϊόπουλο και του δίνει οδηγίες φτιάχνοντάς του την ψυχολογία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Το αποκορύφωμα της ομάδας - οικογένειας, ήταν στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου. Εκεί που ο Τζούριτς εμφανίστηκε με τη φανέλα του μεγάλου απόντα των τελικών, Νίκου Ζουπάνη. Μια δήλωση ότι «είμαστε εδώ για εσένα» από τον Τζούριτς. Έναν παίκτη που έχει φάει τα μεγάλα ματς με το... κουτάλι και που ξέρει να μεταδίδει τις ηγετικές του ικανότητες στους συμπαίκτες του...

Tags: