Τέλος ο Γκαρντίνι από τη Σκρα - Οδεύει προς Ολυμπιακό

Τέλος ο Γκαρντίνι από τη Σκρα - Οδεύει προς Ολυμπιακό

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:35 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 19.05.2024

Ο Αντρέα Γκαρντίνι αποχώρησε από την Σκρα Μπελχατόφ μετά από 1,5 χρόνο. Ο Ιταλός προπονητής οδεύει προς τον Ολυμπιακό.

Η Σκρα Μπελχατόφ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Αντρέα Γκαρντίνι. Ο Ιταλός προπονητής αποχώρησε από την ομάδα της Πολωνίας μετά από 1,5 χρόνο.

Ο Αντρέα Γκαρντίνι θα αναλάβει, όπως όλα δείχνουν, τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά, που φέτος κατέκτησε το νταμπλ έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ιταλού προπονητή που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Ντανιέλ Καστελάνι.

Ο Αργεντινός προπονητής, που είχε ενημερώσει εδώ και καιρό τον σύλλογο ότι αποχωρεί, ετοιμάζεται για τη νέα περιπέτεια της προπονητικής του πορείας. Ως εκ τούτου οι Πειραιώτες είχαν ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές για τον νέο προπονητή.

Ο 58χρονος προπονητής, Αντρέα Γκαρντίνι έχει ένα πλούσιο και «βαρύ» βιογραφικό τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Πρώην κεντρικός, ο Γκαρντίνι κατέκτησε δύο Ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο στην Ατλάντα, χάλκινο στο Σίδνεϊ), τρία χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ιταλίας. Ως παίκτης, ο Γκαρντίνι κατέκτησε μεταξύ άλλων τέσσερις φορές το Κύπελλο πρωταθλητριών, δύο φορές με τη Ραβέννα και δύο με τη Σίσλεϊ Τρεβίζο.

Μετά την πλούσια καριέρα του ως παίκτης, ο Γκαρντίνι ξεκίνησε την προπονητική του πορεία ως βοηθός στην Εθνική Ιταλίας και την Εθνική Πολωνίας. Ο 58χρονος προπονητής κατέκτησε ένα νταμπλ με τη Ζάκσα και οδήγησε τον πολωνικό σύλλογο στο Final Four του CEV Champions League στα δύο χρόνια που έμεινε στον πάγκο της. Στη συνέχεια, ο Ιταλός προπονητή πήρε πρωτάθλημα και σούπερ Καπ Πολωνίας με τη Γιαστρέμπσκι. Ο πιο πρόσφατος σταθμός στην καριέρα του Γκαρντίνι ήταν η Σκρα.

Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αντρέα Γκαρντίνι, θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν. Ο Ιταλός θα αξιολογήσει όλους τους παίκτες των Πειραιωτών και με βάση τις εισηγήσεις του θα αρχίσουν και οι ανανεώσεις. Ο Δημήτρης Τζιάβρας, όπως και ο Άλεν Παγένκ δεσμεύονται με συμβόλαιο και ως εκ τούτου θα συνεχίσουν.