Ώρα πρώτου τελικού για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών

i

© Intime

Ώρα πρώτου τελικού για τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 08:41 - 05.03.2023

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μακάμπι (5/3, 20:30) στον πρώτο τελικό των δύο ομάδων για το Challenge Cup στο βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι κοντράρεται στο Ισραήλ με τη Μακάμπι στον πρώτο τελικό των δύο ομάδων για το Challenge Cup.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του στον όγδοο τελικό που θα λάβει μέρος το τμήμα βόλεϊ ανδρών. Οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στον τελικό μετά από τεράστια ανατροπή που πέτυχαν σε βάρος του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι οπαδοί της Μακάμπι αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο αφού σημειώθηκε sold out σε λίγα μόλις λεπτά. Ο πρώτος τελικός του Challenge Cup θα γίνει στη Shlomo Group Arena χωρητικότητας 3500 θεατών, αντί για το Hadar Yosef National Sports Center, που είναι η παραδοσιακή έδρα της ομάδας από το Ισραήλ.

Το γεγονός αυτό έφερε και την αλλαγή της ημερομηνίας του πρώτου τελικού αφού ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι βρίσκεται στο Τελ Αβίβ από το βράδυ της Παρασκευής. Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο σχολικό γήπεδο του Τίχονεκ. Την Κυριακή το πρωί, ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει την προπόνηση του στη «Shlomo Group Arena».

Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Πειραιά θα δώσει τον δεύτερο τελικό του Challenge Cup με την ισραηλινή ομάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την άλλη Τετάρτη (15/3, 20:00).

«Και τώρα... τελικοί! Οι τελικοί είναι πάντα κάτι που ενθουσιάζει τους αθλητές, είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Στον αγωνιστικό χώρο, θα παίξουν δύο πολύ δυνατές ομάδες, οι καλύτερες του Challenge Cup. Ξεκινάμε στο Τελ Αβίβ, θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα δούμε τι θα γίνει. Το δεύτερο ματς θα γίνει στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, αλλά τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο αυριανό, (σ.σ σημερινό) στον πρώτο τελικό», σημείωσε για τον πρώτο τελικό ο Ντράγκαν Τράβιτσα.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, θα είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας, σίγουρα. Η Μακάμπι δεν είναι τυχαίο που έφτασε ως εδώ, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα δώσουμε το 101% και θα δούμε. Αυτοί οι τελικοί ίσως κριθούν σε πράγματα τα οποία δεν έχουν φανεί έως τώρα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», τόνισε με τη σειρά του ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Ο αγώνας του Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 6.