Με την Κρκα στα προημιτελικά του EHF European Cup ο Ολυμπιακός
i

© Intime

Με την Κρκα στα προημιτελικά του EHF European Cup ο Ολυμπιακός

Την Κρκα από τη Σλοβενία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του EHF European Cup.

Tη σλοβένικη MRK Kρκα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην προημιτελική φάση του EHF European Cup, όπως ανέδειξε η κλήρωση που διεξήχθη στη Βιέννη. Η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στην οκτάδα αποκλείοντας την Μπρίξεν με δύο νίκες.

Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο των νικών μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, όμως και η Κρκα. Η ομάδα της Σλοβενία κάνει φέτος ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Κρκα έχει αποκλείσει έως τώρα με δύο νίκες (23-32 και 33-25) τη Βιλγιάλντι (Εσθονία), τη Βίσε (Βέλγιο) με 27-31 και 37-31, αλλά και τη Σλόμποντα (Βοσνία) με 15-19 και 29-26. Στο πρωτάθλημα Σλοβενίας την περασμένη σεζόν κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 14 ομάδων με 36 βαθμούς (18 νίκες- 8 ήττες), ενώ φέτος βρίσκεται στην 7η θέση με 17 πόντους (7 νίκες- 3 ισοπαλίες- 4 ήττες).

Στο Κύπελλο της χώρας της έφτασε στο Final Four, καταλαμβάνοντας τελικά την 3η θέση, ενώ φέτος βρίσκεται στα προημιτελικά όπου θα παίξει με την πανίσχυρη Τσέλιε για μία θέση στο Final Four.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΟΧΕ, η Κρκα ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στο Νόβο Μέστο, μία πόλη 25.000 κατοίκων στα νοτιοανατολικά της Σλοβενίας κοντά στα σύνορα με την Κροατία και έχει πάρει το όνομα της από τον ποταμό Κρκα που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη χώρα με μήκος σχεδόν 100 χλμ.

Στο ρόστερ της κυριαρχούν οι Σλοβένοι, ενώ έχει έναν τον 25χρονο Σέρβο αριστερό εξτρέμ Μάρκο Νίκολιτς με 28 γκολ στην Ευρώπη έως τώρα, τον Βόσνιο αριστερό εξτρέμ Μάρκο Μαιστόροβιτς με 22 γκολ, τον Μαυροβούνιο δεξιό εξτρέμ Βόγισλαβ Βούκιτς με 21 γκολ και τον Σέρβο δεξιό ίντερ Βέλικο Στανόγεβιτς με 16 γκολ.

Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο στα ημιτελικά, καθώς αν προκριθούν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα παίξουν με το νικητή του ζευγαριού Φερεντβάρος- Τατράν Πρεσόφ, δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, ωστόσο το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι πως θα έχει εντός έδρας τον επαναληπτικό.

Προημιτελικά (23-24 και 30-31 Μαρτίου)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)- ΜRK Κρκά (Σλοβενία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)- Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία) Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)- Βάλουρ (Ισλανδία)

Μπάγια Μάρε (Ρουμανία)- Μπρέγκεντς (Αυστρία)

Ημιτελικά (20-21 και 27-28 Απριλίου)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία)- Ολυμπιακός (Ελλάδα)ή ΜRK Κρκά (Σλοβενία)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)ή Βάλουρ (Ισλανδία)- Μπάγια Μάρε (Ρουμανία)ή Μπρέγκεντς (Αυστρία)