Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής: Παρελθόν, παρόν και μέλλον συναντιούνται στο Φάληρο!

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής: Παρελθόν, παρόν και μέλλον συναντιούνται στο Φάληρο!

Sportal newsroom 22:25 - 22.02.2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής γυμναστικής έχει ξεκινήσει.

Με την πρώτη Συνέντευξη Τύπου, ακριβώς έναν μήνα πριν από την επερχόμενη διοργάνωση, αλλά και με την πρεμιέρα ενός εντυπωσιακού βίντεο που συνδέει μαγικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής - FIG World Cup 2024, το οποίο θα φιλοξενηθεί από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση Γυμναστικής στη χώρα μας, που συγκεντρώνει όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος αριθμώντας συνολικά 150 πρωταθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ από 40 χώρες, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Φάληρο και θα αποτελέσει κομβικό αγώνα προετοιμασίας για τις Εθνικές ομάδες στην πορεία τους για τη διεκδίκηση και κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που αναμένεται να γεμίσει και φέτος ασφυκτικά τις κερκίδες!

Στην Συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (22/02) στο ξενοδοχείο “Coral”, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Ολυμπιακού Ιδεώδους της Περιφέρειας Αττικής Βασιλική Μιλλούση εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, ενώ βίντεο με τον χαιρετισμό και τις ευχές του απέστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Δ.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησαν επίσης η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Ελένη Μιχοπούλου, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και υπεύθυνη για το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής στην Ομοσπονδία Ειρήνη Αϊνδιλή, η αθλήτρια του Ατομικού Παναγιώτα Λύτρα και η αθλήτρια του Ανσάμπλ Μαριέτα Τοπολλάι.

Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Ταμίας της Ε.Ο.Ε. Αντώνης Νικολόπουλος εκ μέρους του κ. Καπράλου, ενώ παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής, η Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνα Δήμα, η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Κλέλια Πανταζή και οι ομοσπονδιακές προπονήτριες του Ανσάμπλ Φωτεινή Κωτσοπούλου και Σοφία Αϊβαθιάδου.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην Συνέντευξη Τύπου:

Αθανάσιος Σταθόπουλος (Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η FIG μας κάνει την τιμή να μας αναθέσει αυτόν τον κορυφαίο αγώνα, μετά το ξεκίνημα που κάναμε το 2022 ώστε να μπορέσει η ελληνική Ρυθμική Γυμναστική να περάσει σε υψηλότερα επίπεδα, με στόχο την πρόκριση των αθλητριών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσδοκούμε να έχουμε οργανωτική αλλά και αγωνιστική επιτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της οικογένειας της ελληνικής Γυμναστικής τον κ. Βρούτση, τον κ. Φωστηρόπουλο, τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Καπράλο για ό,τι έχουν κάνει τόσο για την Ομοσπονδία γενικότερα όσο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους που μέσα από τη θέση τους έχουν βάλει ένα μεγάλο ή μικρό λιθαράκι για την επιτυχία της διοργάνωσης».

Γιάννης Βρούτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού): «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, που φέρνει στην πατρίδα μας σπουδαίες αθλήτριες από 40 χώρες, οι οποίες θα πάρουν μέρος σε ένα πολύ όμορφο άθλημα. Εύχομαι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, να αποτελέσει εφαλτήριο για την πρόκριση των κοριτσιών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στεκόμαστε δίπλα στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο πλαίσιο του εφικτού και του δυνατού, ώστε να βελτιώσουμε, να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να στηρίξουμε τα αθλήματα της γυμναστικής. Δεσμεύομαι ότι θα είμαστε κοντά σας σε ό,τι χρειάζεστε. Καλή επιτυχία στις αθλήτριές μας. Να έχετε μέσα σας την ψυχή και την καρδιά του Έλληνα να χαρείτε τον αγώνα και να μας κάνετε υπερήφανους, όπως έκαναν κατά το παρελθόν πολλές συναθλήτριές σας».

Γιάννης Φωστηρόπουλος (Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου): «Χαιρόμαστε που το Παλαιό Φάληρο είναι μία από τις πέντε πόλεις στον κόσμο που φιλοξενούν αγώνα της σειράς των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει προϊστορία στη διοργάνωση αγώνων ρυθμικής γυμναστικής, με το Aphrodite Cup. Θεωρούμε ότι στην ιστορική, όμορφη πόλη του Παλαιού Φαλήρου έχουμε μπολιαστεί με το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής χάρη στην Ελένη Μιχοπούλου, ένα πρόσωπο που ξεκίνησε με πείσμα και μεράκι. Όλα τα κορίτσια των Εθνικών ομάδων μας έχουν κάνει πολύ σκληρή προσπάθεια για να αποδείξουν, αν και βρίσκονται σε πολύ μικρή ηλικία, ότι με μια μικρή ώθηση ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να πάει μπροστά. Αμέσως μετά το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το φετινό, αντιμετωπίσαμε πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες, αλλά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Ε.Γ.Ο. και τον Υπουργό Αθλητισμού που είναι δίπλα μας, τις ξεπερνάμε.

Πέρσι την τελευταία μέρα ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τις γεμάτες κερκίδες και τον κόσμο να χειροκροτεί αθλήτριες από όλον τον κόσμο, κι αυτό σε ένα θεωρητικά μη προβεβλημένο άθλημα, που όμως έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Και σε αυτή τη διοργάνωση θα έχουμε τους εθελοντές μας. Η δάδα του εθελοντισμού που άναψε το 2004 μεταδίδεται από γενιά σε γενιά».

Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής): «Η Ε.Ο.Ε. στηρίζει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, την σπουδαία αυτή η διοργάνωση. Οι αγώνες θα συγκεντρώσουν τα κορυφαία ονόματα από όλο τον κόσμο και θα αναδείξουν το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής. Θα αναδείξουν, όμως, και την ίδια τη χώρα μας, που συνεχίζει να διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις. Θέλω προσωπικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ, οι οποίες κορυφώνουν την προσπάθειά τους για να πάρουν την Ολυμπιακή πρόκριση. Θέλω επίσης να καλέσω όλους τους Έλληνες φιλάθλους να πάνε στο Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου, ώστε να εμψυχώσουν τις αθλήτριές μας και να παρακολουθήσουν ένα θέαμα υψηλού επιπέδου».

Βασιλική Μιλλούση (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Ολυμπιακού Ιδεώδους της Περιφέρειας Αττικής): «Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση και η χαρά μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, καθώς είμαι μέλος της οικογένειας της Γυμναστικής από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα η διοργάνωση ενός τόσο δυνατού αγώνα, για τη Γυμναστική που όλοι αγαπάμε. Τέτοιες διεθνείς διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος του αθλητισμού, του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας. Είναι στόχοι που έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής. Πολλά συγχαρητήρια στην Ε.Γ.Ο. για την διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας προετοιμασίας για τη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης. Χαίρομαι πολύ που η Ομοσπονδία μέσα από αυτόν τον αγώνα προβάλλει λίγο περισσότερο ένα από τα αθλήματα που πρέπει να είναι πιο προβεβλημένα στη χώρα μας, επειδή έχει φέρει επιτυχίες και το αξίζει».

Ελένη Μιχοπούλου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Κυπέλλου): «Στόχος μας, όταν η Ε.Γ.Ο. αποφάσισε την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν η προβολή του αθλήματος και κυρίως η στήριξη των Εθνικών ομάδων μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Η Ρυθμική Γυμναστική, όπως και η Ενόργανη, έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα διαχρονικά και τους αξίζει καλύτερη τύχη. Είναι μεγάλο το κόστος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για να μετατρέψουμε κάθε φορά το Tae Kwon Do σε αθλητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, για να φιλοξενήσουμε αυτόν τον αγώνα που συγκεντρώνει μόνο τις κορυφαίες του αθλήματος. Ο αριθμός των αθλητριών και των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι συγκεκριμένος και υπάρχουν αυστηρά κριτήρια πρόκρισης από τη FIG.

Φέτος θα έχουμε πρωταθλήτριες από 40 χώρες, όλα τα μεγάλα ονόματα θα είναι εδώ. Παράλληλα θα έχουμε εκπροσώπους από 32 χώρες στο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup, που θα γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα ως test event, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, και ήταν η βάση για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συνολικά και για τις δύο διοργανώσεις θα έχουμε 2.000 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του Φαλήρου, μαζί με τους συνοδούς των αποστολών και τους επισκέπτες, πράγμα που δείχνει πόσο βοηθούν τον αθλητικό τουρισμό τέτοιες πρωτοβουλίες. Θέλω να απευθύνω κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στους αγώνες και εφόσον επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού, για να ζήσουν αυτή τη γιορτή και να αποτελέσουν μέρος της».

Ειρήνη Αϊνδιλή (Α’ Αντιπρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Μετά την απουσία μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι αθλήτριές μας, οι προπονήτριες, η διοίκηση της Ομοσπονδίας και πάρα πολλοί παράγοντες που πιστεύουν σ’ αυτό το άθλημα γίνανε μία ομάδα. Οι Εθνικές ομάδες έχουν κάνει τεράστια άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια. Η Εθνική Ανσάμπλ έχει φέρει διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και σε Παγκόσμια Κύπελλα όπως το δικό μας, ενώ στο Ατομικό η Παναγιώτα Λύτρα έχει κατακτήσει διακρίσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα και την 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο περσινό Προ-Ολυμπιακό, την ώρα που τα κορίτσια λύγισαν επειδή δεν πήραν απευθείας την πρόκριση για το Παρίσι, τους είπα “το κεφάλι ψηλά, δεν έχει τελειώσει τίποτε” και πιστεύω ότι με τις προπονήτριές τους, με όλη την ομάδα από πίσω και με την στήριξη της Ομοσπονδίας, θα δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους και ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Μάιο θα μας κάνουν περήφανους και θα κατακτήσουν με ελληνική ψυχή την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Παναγιώτα Λύτρα (μέλος Εθνικής ομάδας Ατομικού): «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα πάρω μέρος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας. Είναι σπουδαίο που γίνεται στη χώρα μας και έχουμε ένα τόσο μεγάλο κοινό να μας στηρίζει και να μας εμψυχώνει. Για μένα θα είναι ένας αγώνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαΐου, στο οποίο θα κριθεί και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ την προπονήτριά μου Μορφούλα Ντώνα, τους γονείς μου, αλλά και την Ομοσπονδία, για την καθημερινή στήριξη που μου προσφέρουν ώστε να είμαι καλά και να αποδίδω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μαριέτα Τοπολλάι (μέλος Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ): «Ως μέλος της Εθνικής ομάδας, είμαι πολύ ευγνώμων που γίνεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μας. Ανυπομονώ κάθε φορά να ακούσω το χειροκρότημα των Ελλήνων φιλάθλων και να δούμε τις σημαίες ξανά ψηλά στις κερκίδες. Φέτος έχουμε καινούργια σύνθεση στο πρόγραμμά μας με τις 3 κορδέλες / 2 μπάλες και περιμένουμε να το δείξουμε στο Φάληρο και να αποσπάσουμε θετικές εντυπώσεις. Θα είναι ένα μεγάλο ξεκίνημα για μας. Με πολλή δουλειά, συγκέντρωση και αφοσίωση στον στόχο, που είναι η Ολυμπιακή πρόκριση, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Τα ελληνικά πανιά στα ILCA 7 κρατούν τις ελληνικές Ολυμπιακές ελπίδες ζωντανές
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

21:44 - 22.02.2024

Τα ελληνικά πανιά στα ILCA 7 κρατούν τις ελληνικές Ολυμπιακές ελπίδες ζωντανές

Ανάμικτα συναισθήματα για τα ελληνικά πανιά στην σημερινή πέμπτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας ILCA 2024 που φιλοξενείται στο Φαληρικό Όρμο με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου.

Παράλληλα με τις τοποθετήσεις των ομιλητών, παρουσιάστηκε το εκπληκτικής ομορφιάς promo video της διοργάνωσης, μέσα από το οποίο συναντιούνται στο Φάληρο το ένδοξο παρελθόν της ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής, με τη χρυσή ομάδα που κατέκτησε το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ, το παρόν που εκπροσωπείται από τις σημερινές πρωταθλήτριες των Εθνικών ομάδων του Ατομικού και του Ανσάμπλ, αλλά και το μέλλον του αθλήματος, δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα!

Στον επίλογο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες εβδομάδες, που θα συνοδευτούν από νέες ενέργειες για την προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά απεύθυναν κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στις 22, 23 και 24 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) και να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα μίας μοναδικής διοργάνωσης!

Tags: