Έβδομος στον κόσμο ο Γκολομέεβ

Κριστιάν Γκολομέεβ

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Έβδομος στον κόσμο ο Γκολομέεβ

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:20 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 29.07.2023

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Την έβδομη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα κατέλαβε ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο Έλληνας κολυμβητής που προπονείται με τον Άκη Οικονόμου, τερμάτισε την απόσταση σε 21.82 δευτερόλεπτα βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ.

Ο Γκολομέεβ εξασφάλισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στον προκριματικό του αγωνίσματος. Ο 30χρονος κολυμβητής αγωνίστηκε για πέμπτη διαδοχική διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος στον τελικό του αγωνίσματος.

Νικητής ήταν ο Κάμερον ΜακΕβόι με 21.06 (Αυστραλία), δεύτερος ο Τζακ Αλέξι (ΗΠΑ) με 21.57 και τρίτος ο Μπέτζαμιν Πράουντ με 21.58 (Μεγάλη Βρετανία).

Η φάση για την οποία ζήτησε συγγνώμη ο Θοδωρής Βλάχος (vid)
ΠΟΛΟ

14:02 - 29.07.2023

Η φάση για την οποία ζήτησε συγγνώμη ο Θοδωρής Βλάχος (vid)

Ο Θοδωρής Βλάχος ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες του και τον κόσμο για ένα «λάθος» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του τελικού με την Ουγγαρία. Δείτε τη φάση για την οποία μιλούσε ο Έλληνας τεχνικός.

Η κατάταξη του τελικού

1. Κάμερον ΜακΕβόι (Αυστραλία) 21.06

2. Τζακ Αλέξι (ΗΠΑ) 21.57

3. Μπέντζαμιν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.58

4. Ισαάκ Κούπερ (Αυστραλία) 21.70

5. Ράιαν Χελντ (ΗΠΑ) 21.72

6. Τζόρνταν Κρουκς (Ν. Κέιμαν) 21.73

7. Κριστιάν Γκολομέεβ 21.82

8. Λεονάρντο Ντεπλάνο (Ιταλία) 21.92

«Είμαι ευχαριστημένος, έκανα μια καλή προσπάθεια. Δεν ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν μια χρονιά που είχα στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας μου βγει στο Παρίσι και δεν πειράζει που δεν πήγα και τόσο καλά εδώ. Πιστεύω με τον προπονητή μου Άκη Οικονόμου και τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολισιάνο θα συνεχίσουμε δυνατά ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεκδικήσω ένα μετάλλιο», δήλωσε ο 30χρονος κολυμβητής στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην κούρσα του, ο αθλητής του Άκης Οικονόμου είπε ότι «ήμουν λίγο μουδιασμένος στα τελευταία μέτρα, η αντίδραση ήταν καλή, μου λείπει αυτή η εύκολη ταχύτητα, θα το δουλέψουμε, θα εστιάσουμε στις λεπτομέρειες. Φεύγω από το Παγκόσμιο πολύ ευχαριστημένος, με την όγδοη παρουσία μου σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, την πέμπτη συμμετοχή σε τελικό στα τελευταία πέντε Παγκόσμια, όπου έχω κατακτήσει και ένα μετάλλιο».

«Στα 31 μου χρόνια, το 2024 στο Παρίσι, θέλω το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτός είναι ο στόχος, αυτό το μετάλλιο μου λείπει, το θέλω πάρα πολύ, και ελπίζω στο Παρίσι να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα», κατέληξε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.