Ο Ζερδεβάς αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης (vid)

Μάνος Ζερδεβάς

i

© Glomex

Ο Ζερδεβάς αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης (vid)

Σπουδαία διάκριση για τον Έλληνα τερματοφύλακα, Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος διακρίθηκε και σε προσωπικό επίπεδο όντας ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό που τα είχε όλα, η Εθνική ομάδα έδωσε τα πάντα κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά λύγισε στα πέναλτι (14-13) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Σε ότι αφορά τη ρώσικη ρουλέτα, ο Παπαναστασίου αστόχησε στο τελευταίο κι εκεί... έσβησε για την Ελλάδα το όνειρο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου.

Μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ο τερματοφύλακας της ομάδας αλλά και του Ολυμπιακού, Μάνος Ζερδεβάς κατάφερε να διακριθεί σε ατομικό επίπεδο. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά χάρισαν στον Έλληνα κίπερ το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της «ρώσικης ρουλέτας», ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν το αξίζαμε. Δεν μπορώ να πω αν κέρδισε ο καλύτερος καθώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού στα πέναλτι η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Είναι μια μέρα απογοήτευσης για εμάς, αλλά υπόσχομαι θα επιστρέψουμε. Η Ουγγαρία είναι μία πολύ καλή ομάδα και κανείς δεν αρνείται την αξία της. Είχαμε έρθει με το μυαλό μας στο χρυσό, παρ’ όλα αυτά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε κι ευελπιστώ σε νέους τελικούς και ελπίζω να κάναμε περήφανους τους Έλληνες έστω και με την δεύτερη θέση».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο τελικός είχε συγκλονιστική εξέλιξη και οδηγήθηκε στα πέναλτι αφού οι δύο ομάδες έχασαν την ευκαιρία να τελειώσουν τον αγώνα στην κανονική διάρκεια. Στη διαδικασία των πέναλτι, οι δύο τερματοφύλακες Ζερδεβάς και Βόγκελ έκαναν εντυπωσιακές αποκρούσεις. 

Η φάση για την οποία ζήτησε συγγνώμη ο Θοδωρής Βλάχος (vid)
ΠΟΛΟ

14:02 - 29.07.2023

Η φάση για την οποία ζήτησε συγγνώμη ο Θοδωρής Βλάχος (vid)

Ο Θοδωρής Βλάχος ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες του και τον κόσμο για ένα «λάθος» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του τελικού με την Ουγγαρία. Δείτε τη φάση για την οποία μιλούσε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Παπαναστασίου είχε την εκτέλεσή του να αποκρούεται από τον Ούγγρο οδηγώντας την ομάδα του Βάργκα στην κορυφή του κόσμου.