Παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο η Τίτμους (vid)

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο η Τίτμους (vid)

Η Αριάρνε Τίτμους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

«Έσπασε» τα χρονόμετρα η Αριάρνε Τίτμους στον τελικό των 400 μέτρων ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Η κολυμβήτρια από την Αυστραλία τερμάτισε σε 3:55.38 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3:56.08 και είχε σημειώσει η 16χρονη Σάμερ Μακίντος. Η νεαρή κολυμβήτρια από τον Καναδά συμμετείχε στον τελικό και κατέλαβε την τέταρτη θέση χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για δέκατα του δευτερολέπτου.

Η Τίτμους άφησε στη δεύτερη θέση την Κέιτι Λεντέκι. Η «μεγάλη κυρία» του ελεύθερου τερμάτισε σε 3:58.73 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Οι δυο τους θα χαρίσουν σπουδαίες μονομαχίες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού σε έναν περίπου χρόνο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Λεντέκι μετράει επτά χρυσά και τρία ασημένια σε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων. Η 26χρονη κολυμβήτρια έχει κατακτήσει 19 χρυσά και τέσσερα ασημένια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Είτε με Μίροτιτς, είτε με κάποιον άλλον, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει κι άλλο «μπαμ» που θα το συζητάει η Ευρώπη

Είτε με Μίροτιτς, είτε με κάποιον άλλον, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει κι άλλο «μπαμ» που θα το συζητάει η Ευρώπη

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις πληροφορίες που υπάρχουν, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον Παναθηναϊκό και τις επόμενες μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Έρικα Φέιργουεδερ από τη Νέα Ζηλανδία.

Η τελική κατάταξη στα 400 μέτρα ελεύθερο γυναικών © world aquatics

Στα 400 μέτρα ελεύθερο των ανδρών ο Σάμουελ Σορτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο κολυμβητής από την Αυστραλία άφησε στη δεύτερη θέση τον Αχμέντ Χαφνάουι.

Οι δύο πρώτοι έκαναν ένα πολύ γρήγορο πρώτο 200άρι σε τροχιά παγκόσμιου ρεκόρ. Στη συνέχεια ξέμειναν από δυνάμεις αλλά πάλεψαν για τον τίτλο μέχρι την τελευταία χεριά. Ο Γερμανός Μάρτενς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι αγώνες έγιναν υπό το βλέμμα του Μάικλ Φελπς. Ο θρυλικός κολυμβητής έχει ρόλο σχολιαστή στην αμερικανική τηλεόραση.