«Αν είναι υγιής, θα είναι εκπληκτικός»: Γκιστ, Μπατίστ, Μπλατ και ΜακΚόλουμ μιλούν στο Sportal για τη «βόμβα» Κέμπα Ουόκερ

Κέμπα Ουόκερ

i

@Photo by Mike Stobe/Getty Images

«Αν είναι υγιής, θα είναι εκπληκτικός»: Γκιστ, Μπατίστ, Μπλατ και ΜακΚόλουμ μιλούν στο Sportal για τη «βόμβα» Κέμπα Ουόκερ

Χρήστος Τσάλτας 14:21 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 23.07.2023

Η μεταγραφή του Κέμπα Ουόκερ «τάραξε» τα νερά στην Ευρώπη και το Sportal έδωσε τον λόγο σε τέσσερις θρύλους της Euroleague. Τζέιμς Γκιστ, Μάικ Μπατίστ, Ντέιβιντ Μπλατ και Έρικ ΜακΚόλουμ καταθέτουν την άποψή τους για τον 33χρονο γκαρντ και το impact που μπορεί να έχει στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή (21/07) η Μονακό πυροδοτησε τη μεγαλύτερη βόμβα του καλοκαιριού στην ευρωπαϊκή αγορά. Διότι ολοκλήρωσε μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις των τελευταίων ετών, αλλάζοντας πλήρως το τοπίο ενόψει της σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών.

Σε ένα ρόστερ γεμάτο λάμψη και λύσεις, η ομάδα του Μόντε Κάρλο έκανε τη μεγάλη κίνηση. Έφερε στην Ευρώπη τον σπουδαίο Κέμπα Ουόκερ των 12 σεζόν στο ΝΒΑ, των 4 παρουσιών σε All Star Game. Τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Σάρλοτ Χόρνετς. Τον πρωταθλητή του NCAA με το Κονέκτικατ. Τίτλοι που μιλούν από μόνοι τους για την τεράστια πορεία του Κέμπα στα παρκέ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Μαζί με το ταλέντο του, ο Ουόκερ φέρνει και την λάμψη του στην Ευρώπη. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, από τη στιγμή που μιλάμε για έναν από τους πιο σημαντικούς γκαρντ της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ;

Το impact της μεταγραφή είναι τεράστιο. Για το λόγο αυτό το Sportal έδωσε τον λόγο σε 4 ανθρώπους που έγραψαν την δική τους ιστορία στα παρκέ της Euroleague, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους για την μετακόμιση του Ουόκερ στο Μονακό. Τζέιμς Γκιστ, Μάικ Μπατίστ, Ντέιβιντ Μπλατ και Έρικ ΜακΚόλουμ εξήγησαν τι φέρνει η έλευση του KW15, επισημαίνουν το «ταίριασμα» με τον Μάικ Τζέιμς και εστιάζουν στην κατάσταση του χαρισματικού γκαρντ, που έρχεται από απραξία.

Τζέιμς Γκιστ

Τζέιμς Γκιστ

Θα είναι τρομερό να τον δεις να παίζει. Είναι πολύ καλός δημιουργός και εκτελεστής και με έναν προπονητή σαν τον Ομπράντοβιτς θα μπορεί να βγάλει προς τα έξω τις αρετές του

«Είναι τρελό! Δεν έδινα πολλλές πιθανότητες για να γίνει η κίνηση. Είναι τρομερά ενδιαφέρον να δεις το παιχνίδι του πώς θα ταιριάξει στην Ευρώπη. Είναι τρομερά ταλαντούχος, εξαιρετικός σκόρερ και σαν πλέι μέικερ έχει την ικανότητα να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δεις πώς οι ομάδες θα τον μαρκάρουν και πώς θα δρα στο μαρκάρισμά τους, αλλά και το impact που θα έχει πάνω στο παρκέ. Θα είναι τρομερό να τον δεις να παίζει. Είναι πολύ καλός δημιουργός και εκτελεστής και με έναν προπονητή σαν τον Ομπράντοβιτς θα μπορεί να βγάλει προς τα έξω τις αρετές του».

Μάικ Μπατίστ

Μάικ Μπατίστ

Από τον χρόνο που δουλέψαμε μαζί στη Σάρλοτ αυτό που θυμάμαι είναι πως ο Κέμπα ήταν ηγέτης με όσα έκανε εντός και εκτός παρκέ. Έδειχνε τις πραγματικές αξίες.

«Μου αρέσει η κίνηση. Ο Κέμπα είναι ένας παίκτης με εξιαρετικό χαρακτήρα, ένας τύπος που θα αρέσει σε όλους. Ο Κέμπα είναι παίκτης ομάδας και μέσα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικός. Από τον χρόνο που δουλέψαμε μαζί στη Σάρλοτ αυτό που θυμάμαι είναι πως ο Κέμπα ήταν ηγέτης με όσα έκανε εντός και εκτός παρκέ. Έδειχνε τις πραγματικές αξίες. Ανυπομονώ να τον δω να παίζει και να παρουσιάζει το ταλέντο του στην Ευρώπη. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να προσαρμόσει λίγο το παιχνίδι του, όμως στο τέλος θα είναι πάντα εκεί για την ομάδα. Είναι μαθητής του παιχνιδιού και θα κάνει όσες προσαρμογές χρειαστεί σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο για να ανταποκριθεί στην ομάδα του».

Ντέιβιντ Μπλατ

Ντέιβιντ Μπλατ

Είναι πολύ ενδιaφέρον που θα βρίσκεται στην ίδια ομάδα με έναν εξίσου λαμπερό παίκτη, τον Μάικ Τζέιμς και ως δύο εξαιρετικοί σκόρινγκ γκαρντ που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν για τον εαυτό τους

«Μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος για τον Κέμπα, που βρήκε ένα νέο σπίτι και θα φροντίζει τον εαυτό του. Θα έχει την πρόκληση να παίξει στην Ευρωλίγκα και είμαι χαρούμενος, αλλά και σέβομαι απόλυτα την απόφασή του. Ο Κέμπα έχει συγκεκριμένη ικανότητα και ο κοουτς είναι ενήμερος για αυτή και για το πώς θα φέρει σε κατάσταση τέτοια ώστε να είναι αποτελεσματικός για την ομάδα. Είναι πολύ ενδιaφέρον που θα βρίσκεται στην ίδια ομάδα με έναν εξίσου λαμπερό παίκτη, τον Μάικ Τζέιμς και ως δύο εξαιρετικοί σκόρινγκ γκαρντ που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν για τον εαυτό τους. Προφανώς ένα πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και ο κόουτς να πάρει το καλύτερο. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες στο ρόστερ όπως ο Οκόμπο, ο Λόιντ που είναι σπουδαίοι γκαρντ, όχι στην ίδια θέση απαραίτητα. Ο Κέμπα είναι τρομερά δημιουργικός και εξαιρετικός στο 1 εναντίον 1. Η Μονακό πλέον έχει τρομερή δύναμη στα γκαρντ».

Έρικ ΜακΚόλουμ

Έρικ ΜακΚόλουμ

Αν είναι στη φόρμα του όμως θα είναι τεράστια υπόθεση η παρουσία του στην Ευρώπη

«Η κίνηση αυτή δείχνει την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δείχνει πόσο έχει αναπτυχθεί το παιχνίδι και πόσο σέβονται οι Αμερικανοί το μπάσκετ στην Ευρώπη. Εάν είναι υγιής θα είναι εκπληκτικός. Μπορεί να σκοράρει, να σουτάρει πολύ καλά. Θα πάρει χρόνο να προσαρμοστεί και θα πρέπει να βρεθεί σε καλή φόρμα, γιατί δεν έχει παίξει για αρκετό καιρό. Αν είναι στη φόρμα του όμως θα είναι τεράστια υπόθεση η παρουσία του στην Ευρώπη».