Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά εκτός τελικού η Δράκου (vid)
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά εκτός τελικού η Δράκου (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:32 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 26.07.2023

Η Νόρα Δράκου σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ύπτιο αλλά έμεινε εκτός τελικού στο παγκόσμιο της Φουκουόκα.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Νόρα Δράκου στα ημιτελικά των 50 μέτρων ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατέλαβε την έβδομη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά μα χρόνο 27.87, που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η προηγούμενη καλύτερη πανελλήνια επίδοση ανήκε στην ίδια. Η Νόρα Δράκου είχε σημειώσει 27.96 στις 4 Μαρτίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη.

Η Δράκου κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κολυμβήτρια με καταγωγή από την Πάτρα συμμετείχε για έβδομη φορά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και συμμετείχε στα ημιτελικά για έκτη.

Η Σμιθ Ρέγκαν από τις ΗΠΑ ήταν η κορυφαία των ημιτελικών με χρόνο 27.10 δευτερόλεπτα. Οι επτά πρώτες θέσεις του τελικού έκλεισαν στο 27.71 και θα γίνει μπαράζ για την όγδοη θέση μεταξύ των Κινέζων Βανγκ και Βαν που έκαναν 27.74.

«Ξεκινώντας την πορεία μου στην κολύμβηση, πάντα βάδιζα με κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Όταν τους πραγματοποιούσα πήγαινα στον επόμενο. Υπάρχουν δύο πράγματα που με κρατάνε στο χώρο: Το ένα είναι η στοχοπροσήλωση μου και το άλλο η αγάπη μου για το άθλημα. Αυτό το άθλημα μου έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις πολλές χαρές πολλές λύπες , έχω γνωρίσει πολλές χώρες πολλές κουλτούρες έχω βιώσει γεγονότα που ούτε φανταζόμουν. Θεωρώ ότι έχω ακόμα να προσφέρω κάποια πράγματα και επίσης να ζήσω κάποια τελευταία πριν πω το οριστικό αντίο», είχε πει η Νόρα Δράκου για το τι είναι αυτό που την κρατάει στον χώρο της κολύμβησης.