Στα ημιτελικά των 200 μέτρων ύπτιο ο Σίσκος και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Απόστολος Σίσκος

i

© Intime

Στα ημιτελικά των 200 μέτρων ύπτιο ο Σίσκος και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Πηνελόπη Παπαδήμου 08:54 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 27.07.2023

Ο Απόστολος Σίσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200 μέτρων ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα κλείνοντας, παράλληλα, θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Εντυπωσίασε ο Απόστολος Σίσκος στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας κολυμβητής είχε τονίσει μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ότι μεγάλος του στόχος είναι η πρόκριση στα ημιτελικά και τον πέτυχε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Σίσκος, που ήταν τρίτος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Βελιγράδι με 1:58.37, έκανε εντυπωσιακή κούρσα στην τέταρτη προκριματική σειρά των 200 μέτρων ύπτιο. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 1:57.40, συνολικά 5ος σε 39 κολυμβητές.

Ο νεαρός κολυμβητής όχι μόνο προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος αλλά «έπιασε» και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που είναι 1:57.50. Ο Σίσκος γίνεται ο τρίτος κολυμβητής μας που κλείνει θέση για το Παρίσι μετά τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ ύπτιο και την Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδα. 

«Ήταν ένα όνειρο από μικρός το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Στόχος μου εκεί είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ ώστε να μπορέσω να μπω στον ημιτελικό και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά. Μεγάλος επίσης στόχος είναι το πανευρωπαϊκό νέων στην Σερβία και το παγκόσμιο νέων στο Ισραήλ. Στόχος μου είναι να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό καθώς είναι η τελευταία μου χρονιά ως έφηβος. Ακόμη μεγαλύτερος μου στόχος είναι να κάνω το ίδιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στην Ιαπωνία και να επιβεβαιώσω επίσημα για ακόμη φορά το Ολυμπιακό όριο», είχε τονίσει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Απόστολος Σίσκος εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Θυμίζουμε ότι την Ολυμπιακή πρόκριση έχουν εξασφαλίσει και οι Άννα Κορακάκη και Χριστίνα Μόσχη στη σκοποβολή και οι Μίλτος Τεντόγλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον στίβο.

Δεν παίρνει τον Μπο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, αλλά τον MVP του Βερολίνου

Δεν παίρνει τον Μπο Κρουζ ο Παναθηναϊκός, αλλά τον MVP του Βερολίνου

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ τρίβει τα μάτια του με τις κινήσεις που κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο Εργκίν Αταμάν ετοιμάζει μια ομάδα που θέλει να βρεθεί στο Βερολίνο την ερχόμενη άνοιξη.

Η Ελένη Κοντογεώργου στη παρθενική της παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κολύμπησε στη 2η προκριματική σειρά στα 200μ πρόσθιο σε 2:30.46 και ήταν 9η, συνολικά 24η στον κόσμο ανάμεσα σε 35 αθλήτριες. Η 16άδα των ημιτελικών έκλεισε στο 2:26.59.