Στη 12η θέση του κόσμου ο Σίσκος
i

© Intime

Στη 12η θέση του κόσμου ο Σίσκος

Ο Απόστολος Σίσκος κατέλαβε τη 12η θέση στα 200 μέτρα ύπτιο ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Ο Απόστολος Σίσκος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας κολυμβητής κατέλαβε την έκτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Ο Απόστολος Σίσκος κατέλαβε τη 12η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο κολυμβητής που ανήκει στην ομάδα του Άρη έκανε ένα πολύ γρήγορο πρώτο 100άρι (γύρισε τρίτος με χρόνο 57.17) αλλά στη συνέχεια ξέμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε σε 1:58.04. Θυμίζουμε ότι ο Απόστολος Σίσκος σημείωσε 1:57.40 στον προκριματικό, επίδοση που του έδωσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο όγδοος που προκρίθηκε στον τελικό, ο Ισπανός Ούγκο Γκονζάλεθ σημείωσε επίδοση 1:57.28. Ταχύτερος των ημιτελικών ήταν ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:55.85, ακολουθούμενος από τους Ούγγρους Μπένεντεκ Κόβατς (1:55.89) και τον Χούμπερτ Κος (1:55.99).

«Ήταν ένα όνειρο από μικρός το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Στόχος μου εκεί είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ ώστε να μπορέσω να μπω στον ημιτελικό και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά. Μεγάλος επίσης στόχος είναι το πανευρωπαϊκό νέων στην Σερβία και το παγκόσμιο νέων στο Ισραήλ. Στόχος μου είναι να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό καθώς είναι η τελευταία μου χρονιά ως έφηβος. Ακόμη μεγαλύτερος μου στόχος είναι να κάνω το ίδιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στην Ιαπωνία και να επιβεβαιώσω επίσημα για ακόμη φορά το Ολυμπιακό όριο», είχε τονίσει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Απόστολος Σίσκος εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.