Έβδομος ο Κυνηγάκης στα 5 χιλιόμετρα
i

© Photo by Adam Pretty/Getty Images

Έβδομος ο Κυνηγάκης στα 5 χιλιόμετρα

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό των 5 χιλιομέτρων ανοιχτής θάλασσας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Την έβδομη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα στα 5 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας κατέλαβε ο Άλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας αθλητής, λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες στα 10 χιλιόμετρα, πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση.

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε εξαιρετική εκκίνηση στον αγώνα. Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν από το ξεκίνημα στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ανάμεσα σε αυτούς που καθόριζαν στον ρυθμό του αγώνα.

Ο Κυνηγάκης πέρασε μπροστά στα 4 χιλιόμετρα και σε εκείνο το σημείο, στην τελική ευθεία έγινε πραγματική «μάχη» για τα μετάλλια. Ο Κυνηγάκης τα έδωσε όλα μέχρι τέλους και κατέθεσε όλες τους τις δυνάμεις.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 51:36.10 και κατέλαβε την έβδομη θέση. Ο Γάλλος Λογκάν Φοντέν έφτασε πρώτος στη γραμμή του τερματισμού με 51.29.30, ο συμπατριώτης του Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ τερμάτισε σε 51.29.60 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Ντομένικο Ασερέντζα από την Ιταλία με χρόνο 51.30.00 συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Εκτός τριάδας έμειναν ο Ούγγρος παγκόσμιος πρωταθλητής των 10χλμ, Κριστόφ Ραζόφσκι (τέταρτος) και ο Ιταλός Γκριγκόριο Παλιτρινιέρι που τερμάτισε πέμπτος. Ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που πήρε μέρος στην κούρσα, ο Αστέριος Δαλδογιάννης κατέλαβε την 39η θέση με χρόνο 55:10.50.

Στα 5 χιλιόμετρα γυναικών, η Γεωργία Μακρή κατέλαβε την 36η θέση. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε σε 59.21.30. Η Σάρον Φαν Ρούβεντααλ από την Ολλανδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 57:33.9. Η έμπειρη κολυμβήτρια πήρε την πρωτιά μετά από ένα συγκλονιστικό φίνις αφού πέντε κολυμβήτρια κολυμπούσαν (σχεδόν) δίπλα της.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Τσέλσι Γκουμπέτσκα από την Αυστραλία με χρόνο 57:35.0. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βραζιλιάνα Ολυμπιονίκης του Τόκιο Ανα Μαρσέλα Κούνια (57:36.8), η οποία έφτασε πλέον τα 16 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα!