Όγδοος στον κόσμο ο Γκολομέεβ - Έβδομη θέση για την Ντουντουνάκη
i

© Intime

Όγδοος στον κόσμο ο Γκολομέεβ - Έβδομη θέση για την Ντουντουνάκη

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την όγδοη θέση στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Την όγδοη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα κατέλαβε ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο Έλληνας κολυμβητής, που συμμετείχε σε τελικό για έκτη διαδοχική διοργάνωση τερμάτισε σε 21.84 δευτερόλεπτα.

Ο ταχύτερος Έλληνας κολυμβητής δεν έκανε καλή εκκίνηση όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος και αυτό του κόστισε σε ολόκληρη την κούρσα καθώς δεν πρόλαβε να καλύψει το χαμένο έδαφος παρά το γεγονός πως είναι πάρα πολύ γρήγορος στο νερό.

Ο Ουκρανός Βλαντ Μπούκοφ έκανε την έκπληξη με 21.44 για να πάρει το χρυσό μετάλλιο και τον ακολούθησε ο Κάμερον Μάκιβοϊ (Αυστραλία) με 21.45 πηγαίνοντας πιο αργά από ότι μας έχει συνηθίσει. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Μπεν Πράουντ (Βρετανία) με 21.53 δευτερόλεπτα.

Έβδομη θέση για την Ντουντουνάκη

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε σε 25.89 δευτερόλεπτα. Η ίδια δεν έμεινε ικανοποιημένη από τον χρόνο της καθώς είχε προσδοκίες για καλύτερη επίδοση, ωστόσο η 7η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα παραμένει μια σημαντική διάκριση.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια για 6η συνεχόμενη διοργάνωση αναδείχθηκε η Σάρα Σέστρεμ (Σουηδία) με 24.63. Αρκετά πίσω η Μέλανι Ενίκ (Γαλλία) ολοκλήρωσε 2η σε 25.44 και τρίτη η Αιγύπτια Φαρίντα Οσμάν με 25.67.

Εκτός τελικού στα 50 μέτρα ύπτιο Χρήστου - Μακρυγιάννης

Στην 9η θέση ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης και στην 11η ο Απόστολος Χρήστου ήταν η κατάταξη των δύο κολυμβητών στα ημιτελικά των 50 μέτρων ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα, με τον Μακρυγιάννη να κάνει μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης έκανε μία εξαιρετική κούρσα και συγκεκριμένα την ταχύτερη της καριέρας του. Αγωνίστηκε στην πρώτη ημιτελική σειρά των 50μ ύπτιο και με χρόνο 24.84 κατέκτησε την 9η θέση. Είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει τα 25 δευτερόλεπτα, αφού το ρεκόρ του ήταν 25.13.

Στην δεύτερη ημιτελική σειρά ο Απόστολος Χρήστου έκανε μία κακή εκκίνηση που του στοίχισε την θέση του στον τελικό. Με 25.01 ο κολυμβητής του Ολυμπιακού κατετάγη στην 11η θέση. Ταχύτερος όλων ήταν ο Άιζακ Κούπερ (Αυστραλία) που με το 24.12, κατέγραψε νέο ρεκόρ Ωκεανίας και η οκτάδα έκλεισε στο 24.74.