Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί και πως το «ξεκλείδωσε» ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί και πως το «ξεκλείδωσε» ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 12:32 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 17.02.2024

Η κίνηση του Βάσκου κόουτς που άλλαξε τα δεδομένα για τον Μαροκινό φορ…

Πολλές φορές τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι και απλά, όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση που είχε ο Ολυμπιακός με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης (15/2). 

Ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο ματς κόντρα στους Ούγγρους έκανε κάτι απλό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Αρχικά προτίμησε να βάλει τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μαροκινό να τραβιέται αρκετές φορές έξω από την περιοχή για να διεκδικεί την κατοχή της μπάλας. 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ανάπτυξη του Ολυμπιακού έγινε με «βαθιές» μπαλιές και ο Ελ Κααμπί αναγκαζόταν να βγαίνει να φτάνει σχεδόν μέχρι το κέντρο του γηπέδου για να «σπάει» την μπάλα στους συμπαίκτες του που ήταν κοντά του. Όπως επίσης δεν ήταν λίγες οι φορές που έπιασε αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό… 

Έβγαλε αντεπιθέσεις η ομάδα του Πειραιά και αυτό βοήθησε στην πίεση ψηλά που άσκησε απέναντι στους Ούγγρους. Όμως, από την άλλη αυτό δε βοηθούσε για να μπορέσει να βρεθεί ο Ελ Κααμπί στην κατάλληλη θέση και να σκοράρει, κάτι το οποίο το αντιλήφθηκε ο Μεντιλίμπαρ και «ξεκλείδωσε» τον Μαροκινό με μία κίνηση! 

Στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μέσα τον Γιόβετιτς, ο οποίος αγωνίστηκε έξω από την περιοχή και ήταν αυτός ο οποίος έπαιρνε την μπάλα και τη «μοίραζε». Ο Ελ Κααμπί μπήκε στην περιοχή, δηλαδή στο σημείο που του αρέσει και από εκείνο το σημείο είχε δύο ευκαιρίες ο Μαροκινός. 

Μία στο 80' που του έκανε την κάθετη μπαλιά ο Γιόβετιτς και ο Ελ Κααμπί με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον τερματοφύλακα σε μία εντυπωσιακή απόκρουση και στο 83' ήταν η στιγμή που έβαλε το γκολ μέσα από την περιοχή και αφού ο Μαυροβούνιος και ο Ποντένσε «απασχόλησαν» την άμυνα της Φερεντσβάρος. Βγήκε το τρικ του Μεντιλίμπαρ που έχει και άλλα για τη συνέχεια…