Από τον Παναθηναϊκό στην Καρσίγιακα η Καρκάσες - Στην ίδια ομάδα η Μπλάνκο
i

© Βαγγέλης Στόλης

Από τον Παναθηναϊκό στην Καρσίγιακα η Καρκάσες - Στην ίδια ομάδα η Μπλάνκο

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:26 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 21.05.2024

Στο πρωτάθλημα Τουρκίας θα συνεχίσει την καριέρα της η Κένια Καρκάσες, που ανακοινώθηκε από την Καρσίγιακα.

Η Κένια Καρκάσες αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, αφού ανακοινώθηκε από την Καρσίγιακα. Η Κουβανή ακραία ήταν από τις κορυφαίες του τριφυλλιού στην απίθανη ανατροπή που έκανε η ομάδα του Ντράγκαν Νέσιτς επί του Ολυμπιακού στους τελικούς της Volleyleague γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 στη σειρά και με μειονέκτημα έδρας, πήρε τρεις διαδοχικές νίκες (οι δύο στο κλειστό του Ρέντη) και κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 26ο στην ιστορία του. Η Καρκάσες, αναδείχτηκε κορυφαία παίκτρια των πλέι οφ, αφού είχε την πιο σταθερή απόδοση σε υποδοχή και επίθεση κατά τη διάρκεια των πέντε τελικών.

Η Καρκάσες, ήρθε στην Ελλάδα με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό. Ο έμπειρη αθλήτρια ξεχώρισε με τη φανέλα της Νοβάρα, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2022-2023. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Καρκάσες θα αγωνιστεί για λίγους μήνες και στο πρωτάθλημα της Ινδονησίας με τη φανέλα της Τζακάρτα.

Στην Καρσίγιακα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν και η Λιζέτ Μπλάνκο. Η κεντρική από την Κούβα έπαιξε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ΑΕΚ. Η 25χρονη κεντρική είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2022-2023.

Η Μπλάνκο ξεχώρισε για τις επιδόσεις στο φιλέ αλλά και το καλό της σερβίς. Προτού αφιχθή στην Ελλάδα, η Κουβανή κεντρική αγωνίστηκε στην Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και την ιταλική Μπούστο Αρσίτζιο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα στην έδρα του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Volleyleague γυναικών. Το τριφύλλι επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο κλειστό του Ρέντη και ολοκλήρωσε μία απίθανη ανατροπή. Η ομάδα του Ντράγκαν Νέσιτς, έχοντας μειονέκτημα έδρας, βρέθηκε πίσω με 2-0 στη σειρά και ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν στα στέψη.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις διαδοχικές νίκες (οι δύο στο κλειστό του Ρέντη) και πήρε το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 26ο στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ολοκληρώνει τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου.