Πότε θα γίνουν οι τελικοί της Volley League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
i

© Intime

Πότε θα γίνουν οι τελικοί της Volley League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:10 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 25.03.2024

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League. Πότε θα γίνουν οι σπουδαίες αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους τελικούς της Volley League. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 3-0 σετ του Μίλωνα και με σκορ 3-2 στους μεταξύ τους ημιτελικούς θα διεκδικήσει το repeat κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με σκορ 3-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οι τελικοί της Volley League αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Απριλίου.

Το διήμερο 29-30 Μαρτίου ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Μίλωνας και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν στο Final 4 του Κυπέλλου. Η διοργάνωση θα γίνει στη Λάρισα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά τους αγώνες του Κυπέλλου θα γίνουν οι τελικοί του Λιγκ Καπ.

Οι τελικοί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα γίνουν 4 και 7 Απριλίου. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η ρεβάνς στο κλειστό του Μετς.

Μετά, θα γίνουν οι τελικοί της Volley League. Οι ακριβείς ημέρες και ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΣΑΠ αργότερα. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας, αφού είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη με 3-1 σετ στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν κληρωθεί και στην προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ.

Ο νοκ άουτ αγώνας στο κλειστό του Ρέντη σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα χαρτιά.

«Αιώνιοι» τελικοί τέσσερα χρόνια μετά

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League τέσσερα χρόνια μετά. Τη σεζόν 2019-2020, που σημαδεύτηκε από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, οι δύο «αιώνιοι» τέθηκαν αντιμέτωποι στους τελικούς.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε την πρόκριση κόντρα στον Φοίνικα Σύρου και το τριφύλλι ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά. Στους τελικούς, που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο με 2-0 στη σειρά.

Ήταν η επιστροφή του τριφυλλιού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια και τη σεζόν 2005-2006. Τις επόμενες δύο σεζόν το πρωτάθλημα κατέληξε στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, ωστόσο δεν διεξήχθησαν πλέι οφ αλλά έγινε νέο μίνι πρωτάθλημα και ο πρωταθλητής στέφθηκε με βαθμολογία.

Τη σεζόν 2022-2023 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στους τελικούς. Η ομάδα του Πειραιά, που είχε και το πλεονέκτημα έδρας, κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-1 στη σειρά.