Παπαφωτίου: «Είμαστε σοκαρισμένες με μια ακόμα γυναικοκτονία που συνέβη»

Αθηνά Παπαφωτίου

i

© Intime

Παπαφωτίου: «Είμαστε σοκαρισμένες με μια ακόμα γυναικοκτονία που συνέβη»

Sportal newsroom 22:47 - 07.04.2024

Η Αθηνά Παπαφωτίου, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, για τη Volleyleague γυναικών, τοποθετήθηκε ανοιχτά για το θέμα των γυναικοκτονιών.

Η Αθηνά Παπαφωτίου πήρε ανοιχτά θέση για το θέμα των γυναικοκτονιών. Η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ και την πρόκριση στους τελικούς της Volleyleague γυναικών δεν κρύφτηκε.

Η Αθηνά Παπαφωτίου σημείωσε ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να χρησιμοποιούν το βήμα που έχουν και να καταδικάσουν πράξεις που μειώνουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που προκριθήκαμε στους τελικούς του πρωταθλήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ξανά τον τίτλο. Όμως ως κομμάτι της κοινωνίας είμαστε σοκαρισμένες με μια ακόμα γυναικοκτονία που συνέβη.

Είναι πολύ εύκολο ο καθένας και η καθεμιά μας να παρασύρεται στο μικρόκοσμό του ακόμα και αν αυτός είναι η διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος.

Οφείλουμε όμως όλες και όλοι όσες έχουμε βήμα να το χρησιμοποιήσουμε και να καταδικάσουμε ότι μειώνει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και να διεκδικούμε λύσεις.

Στον αθλητισμό έχουμε μάθει να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον και η μία στην άλλη και καλώ όλο τον κόσμο του αθλητισμού άνδρες και γυναίκες να δείξουμε πως αυτό μπορεί να γίνει στάση ζωής», δήλωσε η Αθηνά Παπαφωτίου.

Στον τελικό της Volleyleague γυναικών ο Παναθηναϊκός

Εξαιρετικός ημιτελικός και μεγάλη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό της Volleyleague Γυναικών. Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του τριφυλλιού, μπορεί να βρέθηκε δυο φορές πίσω στα σετ από την ΑΕΚ, όμως με τρομερή ανατροπή οδήγησαν το ματς στο tie break, επικράτησαν 3-2 και πάνε για τελικούς με τον Ολυμπιακό, ώστε να διεκδικήσουν ακόμη ένα πρωτάθλημα!

Οι «πράσινες» πέρασαν από το Ολυμπιακό Χωριό επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 (25-17, 19-25, 25-21, 20-25, 9-15) και κάνοντας το 2-0 στις νίκες πήραν το εισιτήριο για τον τελικό όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και τον τίτλο να κατακτά η ομάδα που θα πάρει 3 νίκες. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 13/4 στο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη.