Πλατανιώτη: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην κατακτήσω το χρυσό»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ποζάρει με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Υγρού Στίβου στη Ντόχα

i

© Intime

Πλατανιώτη: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην κατακτήσω το χρυσό»

Στέλιος Βαρδάκης 13:59 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 11.02.2024

Η Ευαγγελία Πλατανίωτη έφτασε στην Ελλάδα παρέα με τη Σοφία Μαλκογεώργου και αποθεώθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος για τη πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Πλατανιώτη μίλησε και για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο.

Έφτασε στην Ελλάδα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη  Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο υπό τους ήχους του Ζορμπά.

Παράλληλα, παρέα με την Σοφία Μαλκογεώργου κατάφεραν πάρουν την πρόκριση για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο ομαδικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης καθώς κατέλαβαν την έκτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου. 

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στις δηλώσεις τις ανέφερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην κατακτήσει το χρυσό φέτος από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε πέρσι. 

«Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρσι, αλλά φέτος δεν υπήρχε περίπτωση  να το αφήσω έτσι

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. είμαι χαρούμενη που θα το ζήσω αυτό με τη φίλη μου τη Σοφία.

Το σκέφτομαι να τα παρατήσω το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό», ήταν τα λόγια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. 

Επίσης τον λόγο πήρε και η Σοφία Μαλκογεώργου η οποία αναφέρθηκε για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για αυτό που πετύχαμε. Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο να βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».