«Έπνιξε» τη Γαλλία η Εθνική πόλο γυναικών και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου
i

© Glomex

«Έπνιξε» τη Γαλλία η Εθνική πόλο γυναικών και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Γιάννης Λιβανός • 12:53 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 04.02.2024

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών της χώρας μας απέναντι στη Γαλλία, της οποίας επικράτησε με 11-6, ξεκινώντας «φουριόζα» τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η Εθνική Ελλάδος γυναικών στο πόλο, αφού μετά το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έδωσε συνέχεια στις νίκες της και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα!

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν βρήκε απέναντι της ιδιαίτερες δυσκολίες στην πρεμιέρα της για τον δεύτερο όμιλο νικώντας με 11-6 τη Γαλλία του Τεό Λοράντου. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έχει ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Στα του παιχνιδιού λοιπόν, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε την απόλυτη κυριαρχία στον αγώνα από νωρίς (3-0), ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο απέκτησε ασφαλές προβάδισμα, που εν πολλοίς έκρινε και την τελική έκβαση του παιχνιδιού.

Από την Εθνική μας ομάδα ξεχώρισαν η Ελευθερία Πλευρίτου (τρία γκολ) και οι Βασιλική Πλευρίτου και Ειρήνη Νίνου (αμφότερες από δύο γκολ). Οι παραπάνω τρείς παίκτριες είχαν άξιες συμπαραστάτριες τις Έλενα Ξενάκη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ελληνιάδη και Νικόλ Ελευθεριάδου, που πέτυχαν όλες τους από ένα τέρμα.

Το επόμενο παιχνίδι για την Εθνική Γυναικών είναι προγραμματισμένο την Τρίτη (06/02, 18:00) απέναντι στην πολύ δυνατή Ισπανία, παιχνίδι που θα κρίνει λογικά και την πρωτιά του ομίλου. Την ερχόμενη Τετάρτη (07/02, 19:30) ακολουθεί  το παιχνίδι με την Κίνα.

Να σημειωθεί πως οι πρώτες ομάδες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι δεύτερες και τρίτες δίνουν έναν επιπλέον γύρο. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ισπανία διέλυσε με 18-5 την Κίνα.

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-2, 0-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 1, Τριχά.

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ρικρό, Αντρέ, Ερτό 1, Μπουλουμπασί 1, Ζιλέ 2, Χέρτζκα 1, Νταλουίν, Μπατού, Βερνού 1, Ρασπό, Ντολέ, Μαρτινό-Περέ, Αρντί.

Κάπως έτσι η χώρας μας ελπίζει σε νέες επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, έπειτα από εκείνη της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση.