Στο Ντουμπρόβνικ το ευρωπαϊκό των ανδρών, στο Αϊντχόφεν η διοργάνωση των γυναικών
i

© Intime

Στο Ντουμπρόβνικ το ευρωπαϊκό των ανδρών, στο Αϊντχόφεν η διοργάνωση των γυναικών

Η Κροατία και η Ολλανδία θα φιλοξενήσουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο που μετακινήθηκαν από τη Νετάνια.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, οριστικοποίησε τους τόπους διεξαγωγής του 36ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών & Γυναικών, μετά την ματαίωση των αγώνων στη Νετάνια του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την απόφαση της, οι αγώνες των Ανδρών θα διεξαχθούν στο Ντουμπρόβνικ και το Ζάγκρεμπ από 4 έως 16 Ιανουαρίου 2024, ενώ των Γυναικών στο Αϊντχόφεν από 5 έως 13 Ιανουαρίου 2024.

Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Στον δεύτερο όμιλο κληρώθηκε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, την Ιταλία και τη Γεωργία. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε αντιμετωπίσει τους Μαγυάρους στον τελικό του πρόσφατου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γεωργία, Ουγγαρία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ, Μάλτα

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβακία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ρουμανία

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με την Ολλανδία, την Κροατία και την Ουγγαρία. Θυμίζουμε ότι η «γαλανόλευκη» είχε κατακτήσει στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ασημένιο μετάλλιο.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία, Τουρκία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβακία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία

Το φορμάτ της διοργάνωσης

Η διοργάνωση είναι ιστορική. Είναι η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο divisions και περιλαμβάνει 16 ομάδες.

Τόσο στο τουρνουά των ανδρών όσο και σε αυτό των γυναικών, οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ισχυρών ομίλων (Α', Β') εξασφαλίζουν την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες θα δώσουν αγώνες νοκ άουτ αγώνες με αντίπαλο ομάδα που θα έχει τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στους ομίλους της β΄ κατηγορίας (Γ΄ και Δ΄).

Γιατί και πότε οι Σακραμέντο Κινγκς θα «κόψουν» τον Φιλίπ Πετρούσεφ
NBA

16:03 - 17.11.2023

Γιατί και πότε οι Σακραμέντο Κινγκς θα «κόψουν» τον Φιλίπ Πετρούσεφ

Η περιπλάνηση του Φιλίπ Πετρούσεφ στο ΝΒΑ ξεκίνησε από τη Φιλαδέλφεια, έκανε ένα πέρασμα από το Λος Άντζελες, εγκαταστάθηκε στο Σακραμέντο και τώρα οι Κινγκς αναμένεται να τον αποδεσμεύσουν. Όλα αυτά από τις 17 Ιουλίου μέχρι σήμερα! Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο δύο ετών και τριών εκατομμυρίων δολαρίων, όπου από τη στιγμή που θα «κοπεί» από το ρόστερ θα τα εισπράξει (όλα ή μεγάλο μέρος αυτών) και η λογική λέει πως θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ολυμπιακός...

Η παρουσία της Σερβίας σε όμιλο της β' κατηγορίας (είχε τερματίσει ένατη στο προηγούμενο ευρωπαϊκό) την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα την αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει ένα Ολυμπιακό εισιτήριο.

Σημειώνεται, ότι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα η Ελλάδα και η Ουγγαρία πήραν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Στις γυναίκες, η Ολλανδία και η Ισπανία εξασφάλισαν Ολυμπιακό εισιτήριο.