Γιατί ο Μαρτίνεθ θέλει «ζεστό» τον Ιμπόρα

Βιθέντε Ιμπόρα

i

©intime

Γιατί ο Μαρτίνεθ θέλει «ζεστό» τον Ιμπόρα

Διονύσης Βερβελές 16:35 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 17.11.2023

Ο Ισπανός τεχνικός τον επανέφερε και τον περιμένει στα επόμενα ματς για περισσότερο…

Περίπου ενάμιση μήνα έλειψε από την αγωνιστική δράση ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος αντιμετώπισε θέμα τραυματισμού και όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν στη διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Παρά την κριτική που έχει δεχτεί ο έμπειρος μέσος κατά καιρούς από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δείχνει πως υπολογίζει αρκετά σε αυτόν.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, εκτός έδρας. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήθελε ένα χαφ μέσα στο γήπεδο για να «δέσει» το κέντρο του, όσο το ματς ήταν στο 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Τελικά στο 88' μπήκε ο Ιμπόρα, σε μία στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης έψαχνε να βρει τρόπο να ισοφαρίσει και παρά το γεγονός πως ο Ισπανός είχε να αγωνιστεί ενάμιση μήνα τον έβαλε στο ματς.

Μπήκε αντί του Ποντένσε ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Μαρτίνεθ ενώ είχε τον Καρβάλιο στον πάγκο, τον οποίο το τελευταίο διάστημα τον έχει βάλει στο ροτέισον και πάλι, προτίμησε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ιμπόρα. Αυτό δείχνει το πόσο τον εμπιστεύεται ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά και ο Ιμπόρα από την πλευρά του πως είναι ο πιστός στρατιώτης του Ισπανού κόουτς.

Πάντως η εμπειρία του Ιμπόρα είναι τέτοια που ιδιαίτερα σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης μπορεί να ανταποκριθεί μια χαρά. Μη ξεχνά άλλωστε κανείς πως ήταν και αυτός ο οποίος κέρδισε την κεφαλιά για να ξεκινήσει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού μέσα στην Τρίπολη. Τη στιγμή που έγινε το σουτ έξω από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιμπόρα έκοψε με το κεφάλι για να πάει η μπάλα στον Γιόβετιτς και εκείνος να βγάλει την ασίστ για το 0-2 του Φορτούνη.

Αυτή βέβαια, έπρεπε να είναι μία εικόνα από τις πολλές που περίμεναν να εισπράξουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από τον Ισπανό μέσο. Βλέπετε ο τραυματισμός του, έφερε δυσκολία στη μεσαία γραμμή και στο κομμάτι της διαχείρισης, με τους Καμαρά, Έσε και Αλεξανδρόπουλο να σηκώνουν όλο το βάρος.