Πομάσκι: «Είχα μια μεγάλη πρόταση από τον Κόκκαλη στον Ολυμπιακό! Ήταν το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου!» (vid)

Πομάσκι: «Είχα μια μεγάλη πρόταση από τον Κόκκαλη στον Ολυμπιακό! Ήταν το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου!» (vid)

Sportal newsroom 13:20 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 20.10.2023

Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε για την στιγμή που είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ως γυμναστής του Ολυμπιακού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο βασιλιάς του σκάμματος μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» κι αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έχει λάβει για δημιουργία – επισκευή προπονητικών εγκαταστάσεων, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Στον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε και ο Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής που «όποιον» ακουμπάει, τον κάνει χρυσό. Ο κορυφαίος προπονητής ξεκίνησε να μιλάει για τα αθλητικά του χρόνια στην Βουλγαρία – τότε που ο πρόεδρος Ζίβκοφ του έδινε και ένα νέο διαμέρισμα μετά από κάθε του νίκη - για τον «έρωτα» του με την Ελλάδα και για τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε τον Μίλτο Τεντόγλου για να τον οδηγήσει στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Επιπλέον, ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε για την στιγμή που είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Το 2000, η ομάδα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, τον προσέλαβε ως γυμναστή, αλλά η θητεία του δεν διήρκησε αρκετά καθώς το 2002 αποφάσισε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στον στίβο. Οπως τόνισε στη συνέντευξή του αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του, για εκείνη την εποχή.

«Εμπλεξα με το ποδόσφαιρο. Ηταν μια πάρα πολύ καλή πρόταση από τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη και είπα να πάω να δοκιμάσω. Δεν ξέρω μπάλα. Εγώ μπορώ να τους κάνω να κινούνται καλά. Η τεχνική είναι δουλειά άλλου προπονητή. Και νομίζω ότι κινηθήκαμε καλά την πρώτη σεζόν. Είχαμε μόνο νίκες. Ρεκόρ γκολ, πρωτάθλημα, Κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Και κάνω ίσως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, από οικονομικής πλευράς, και παραιτούμαι. Μετά άρχισα ξανά τον στίβο. Αν είχα συνεχίσει στο ποδόσφαιρο δεν θα είχα γνωρίσει και τον Τεντόγλου. Ηταν ένας λάθος εκείνης της εποχής μου. Σήμερα λέω ότι έπραξα σωστά τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πομάσκι.