Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Προ Ρέκο ο Ολυμπιακός

Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Προ Ρέκο ο Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:21 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 17.10.2023

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε (12-11) από την Προ Ρέκο στην Ιταλία για την τρίτη αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών.

Την πρώτη του ήττα στο Champions League πόλο ανδρών υπέστη ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Προ Ρέκο (12-11) σε αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση για δύο οκτάλεπτα και θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς. Η ομάδα του Πειραιά, που προερχόταν από νίκη κόντρα στα Χανιά για το πρωτάθλημα, θα παίξει κόντρα στη Γιουγκ για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League,

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε εντυπωσιακά στο ματς. Ο Ολυμπιακός με τρία διαδοχικά τέρματα από τον Αλαφραγκή, τον Γκίλλα και τον Δερβίση έφτασε στο 0-3.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φοντέλι και ισοφάρισαν 3-3 με τέρματα του Γιούνγκερ και του Χάλοκ. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 3-5 και στη συνέχεια το 5-7 δείχνοντας να έχουν τον έλεγχο του ματς. Οι γηπεδούχοι, όμως, έδειξαν την ποιότητά τους στη συνέχεια και προσπέρασαν με 8-7 με τον Κοντέμι στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Η Προ Ρέκο προηγήθηκε με 9-7 με τον Κανέλα στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν 9-9 με τον Μπούσλιε όμως η ομάδα του Σάντρο Σούκνο έφτασε στο +2 (11-9) με Φοντέλι και τον Κοντέμι. Ο Ολυμπιακός μείωσε 11-10 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 12-10 με γκολ του Χάλοκ. Οι άμυνες κυριάρχησαν αφού οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 12-11 που ήταν το τελικό σκορ.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-11

Οκτάλεπτα: 3-3, 5-4, 3-3, 1-1.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Ζάλανκι 2, Κανέλα 1, Γιούνγκερ 1, Φοντέλι 2, Πρεσιούτι, Ετσενίκε, Κοντέμι 3, Κάκαρης, Γκράτα, Χάλοκ 2, Νέγκρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.