Ράφτης: «Πραγματικός μαχητής ο Λευτέρης Πετρούνιας»
i

© Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

Ράφτης: «Πραγματικός μαχητής ο Λευτέρης Πετρούνιας»

Sportal newsroom 08:28 - 08.10.2023

Μαχητή χαρακτήρισε τον Λευτέρη Πετρούνια, ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας και την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Αμβέρσας. Ο Έλληνας αθλητής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και πήρε 15,066 εξασφαλίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο αθλητής του είναι μαχητής. Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων.

«Η ένταση σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν τρομακτική επειδή οι απαιτήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Δεν θα μπορούσα όμως να περιμένω διαφορετική αντίδραση από τον αθλητή μου, που έδειξε ξανά ότι είναι πραγματικός μαχητής. Κάναμε τη δουλειά μας, πήραμε το μετάλλιο και την πρόκριση που θέλαμε. Μας κέρδισε ο Γιανγκ Λιου επειδή το τελευταίο αιώρημα του Λευτέρη δεν ήταν πολύ καλό και δώσαμε αφορμή στους κριτές να χαμηλώσουν τον βαθμό της εκτέλεσής του. Πέρα από αυτό, πάντως, ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά φάνηκε ότι έχουμε δυναμική να κερδίσουμε τον Κινέζο την επόμενη φορά. Για όλα αυτά που πετύχαμε εδώ, είμαστε ευτυχισμένοι!», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ράφτης.

«Η εξασφάλιση της πρόκρισης μας επιτρέπει να ηρεμήσουμε. Θα έχουμε σχεδόν έναν χρόνο για να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε. Είναι κάτι που μας είχε λείψει από το 2018 μέχρι πέρσι, επειδή κάθε φορά κατεβαίναμε στους αγώνες είτε με προβλήματα τραυματισμών είτε σε φάση αποκατάστασης από χειρουργική επέμβαση. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, του χρόνου θα δούμε τον πραγματικό Λευτέρη, αυτόν του πρώτου παγκόσμιου τίτλου», σχολίασε ο Έλληνας προπονητής τονίζοντας ότι πλέον υπάρχει χρόνος να σχεδιαστεί το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια.

Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών αναφέρθηκε και στους υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας στην Αμβέρσα, εξαίροντας την προσπάθειά τους παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό: «Ο Νίκος Ηλιόπουλος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση μέχρι το τελευταίο όργανο, όταν κατέρρευσε στους κρίκους επειδή κάτι δεν πήγαινε καλά με τις λαβές του. Ήταν πολύ δύσκολη η πρόκριση, το βαθμολογικό όριο πήγε πολύ ψηλά. Είμαι περήφανος για την προσπάθειά του, το ίδιο και για τον Στέφανο Τσολακίδη, που προσπαθεί να εξελίξει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο δίζυγο. Θέλουμε πολλή υποστήριξη για να φτάσουμε εκεί που μπορούμε, Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε ούτε σε φωτογραφίες τις υποδομές που διαθέτουν άλλοι ανταγωνιστές, προσπαθούμε έχοντας πολύ λίγα μέσα στη διάθεσή μας».

Ο τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομά του με επτά από τα δώδεκα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης (τέσσερα με τον Πετρούνια και τρία με τον Μάρα), αποκάλυψε επίσης ότι η μασκότ της διοργάνωσης ήταν ο... καλός οιωνός για το επιτυχημένο αποτέλεσμα του Πετρούνια: «Στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βέλγιο, το 2001 στη Γάνδη, είχα αγοράσει για ενθύμιο ένα κουκλάκι με τη μασκότ της διοργάνωσης, τον Gymbo, και αποδείχθηκε γούρικο επειδή ο Μάρας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Φέτος ξαναείδα εδώ την ίδια μασκότ και σκέφτηκα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα! Ξαναπήρα έναν Gymbo και το γούρι έπιασε ξανά...»