Έγραψε ιστορία η Σιμόν Μπάιλς: Πραγματοποίησε το πιο δύσκολο άλμα στη γυμναστική

Σιμόν Μπάιλς

i

© Intime

Έγραψε ιστορία η Σιμόν Μπάιλς: Πραγματοποίησε το πιο δύσκολο άλμα στη γυμναστική

Η Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με εντυπωσιακό τρόπο.

Από εκεί που σταμάτησε συνεχίζει η Σιμόν Μπάιλς. Η Αμερικανίδα γυμνάστρια θεωρείται από τους κορυφαίες όλων των εποχών και όχι άδικα.

Γεννημένη το 1997, η Σιμόν Μπάιλς, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από δύο χρόνια. Η Αμερικανίδα συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Η Σιμόν Μπάιλς εκτέλεσε με επιτυχία, κατά τη διάρκεια των προκριματικών, το διπλό άλμα Yurchenko.

Το άλμα, που είναι το πιο δύσκολο που έχει γίνει στη γυναικεία γυμναστική, θα ονομάζεται πλέον «Biles II». Το συγκεκριμένο άλμα αρχίζει με μια στρογγυλή ώθηση και συνεχίζεται με μια διπλή τούμπα προς τα πίσω, με το σώμα διπλωμένο στη μέση και τα πόδια σε ίσια θέση.

«Το έκανε! Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», δήλωσε χαμογελαστός ο Γάλλος προπονητής της, Λοράν Λάντι και πρόσθεσε: «Διαχειρίζεται τα νεύρα της, διαχειρίζεται την πίεση. Είναι υπέροχο. Οι άνθρωποι, ελπίζω, συνειδητοποιούν ότι αυτή μπορεί να είναι η μόνη φορά στη ζωή τους που θα δουν ένα άλμα όπως αυτό από μια αθλήτρια. Και είναι η ώρα να το εκτιμήσουν».

Η Μπάιλς έχει πέντε δεξιότητες με το όνομά της – δύο στις ασκήσεις εδάφους, δύο στο άλμα και μία στη δοκό ισορροπίας.

Σιμόν Μπάιλς, η κορυφαία της σύγχρονης εποχής

Η Μπάιλς μετράει δεκάδες μετάλλια και πρωτιές. Η Αμερικανίδα γυμνάστρια κατέκτησε 7 επτά Ολυμπιακά μετάλλια, 4 εκ των οποίων χρυσά. Ακόμη, η 26χρονη αθλήτρια, έχει κατακτήσει 19 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το καλοκαίρι το 2021, κατά τη διάρκεια Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, η Σιμόν Μπάιλς αποσύρθηκε από τα περισσότερα αγωνίσματα. Η Αμερικανίδα επικαλέστηκε λόγους ψυχικής υγείας για την απόφασή της αυτή και ανέφερε ότι θα έκανε ένα διάλειμμα από τη γυμναστική προκειμένου να βρει τον εαυτό της.