Βολικάκης για ΟΑΚΑ: «Όλα οδηγούν στην εξαφάνιση της ποδηλασίας που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια»

Χρήστος Βολικάκης

i

© Intime

Βολικάκης για ΟΑΚΑ: «Όλα οδηγούν στην εξαφάνιση της ποδηλασίας που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια»

Sportal newsroom 16:46 - 02.10.2023

Με ανάρτησή του ο Χρήστος Βολικάκης, πρωταθλητής της ποδηλασίας ξεσπάει για τη μη συντήρηση του ΟΑΚΑ και το κλείσιμο του ποδηλατοδρομίου.

Σημαντικές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την υπόθεση κλεισίματος του ΟΑΚΑ. Το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, όπως και το ποδηλατοδρόμιο έβαλαν λουκέτο προκειμένου να γίνουν έργα συντήρησης αφού παρουσίασε πρόβλημα στατικότητας.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Χρήστος Βολικάκης ξεσπά για όσα έχουν συμβεί. Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας, με συμμετοχή σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο αφανισμό του αθλήματος.

«Ξαφνικά σε δυο εικοσιτετράωρα έχουμε ακούσει τα πάντα, τέλος το ΟΑΚΑ, το ποδηλατοδρόμιο μετά από ένα χρόνο θα ξαναλειτουργήσει το ένα και μοναδικό ποδηλατοδρόμιο σε όλη την Ελλάδα. Διαβάζουμε πως κάποιοι αθλητές της εθνικής ομάδας θα φύγουν στο εξωτερικό με έξοδα του υπουργείου και αναρωτιέμαι εγώ αυτό είναι η λύση;

Δηλαδή οι υπόλοιποι αθλητές αναγκαστικά θα σταματήσουν το ποδήλατο μη έχοντας ούτε καν στάδιο να προπονηθούν, η εθνική ομάδα ξαφνικά θα ξενιτευτεί στο εξωτερικό, σε ποιο ποδηλατοδρόμιο, όμως, θα πάει και σε ποια χώρα και ποσό καιρό θα κάτσει εκεί αναρωτιέμαι, στην Ελλάδα ο κάθε αθλητής έχει τους συνεργάτες του φυσιοθεραπευτές προπονητές, γιατρούς, μηχανικούς κτλ μήπως θα καλύψουν τα έξοδα να έρθουν και όλοι αυτοί στο εξωτερικό μόνιμα γιατί δεν το νομίζω.

Κάποιοι αθλητές δουλεύουν παράλληλα όποτε θα πρέπει να σταματήσουν για να φύγουν ξαφνικά στο εξωτερικό. Και τώρα έρχεται το μεγάλο ερώτημα τόσα χρόνια που παρακαλάμε και φωνάζουμε έτσι ώστε να γίνουν και αλλά ποδηλατοδρόμια στην Ελλάδα γιατί δεν μας ακούει κανένας γιατί; Δυστυχώς θα φτάσουμε να γίνονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο ποδηλατοδρόμιο της γειτονικής Βουλγαρίας. Τα υπόλοιπα παιδιά, τα νέα παιδιά που δεν θα φύγουν στο εξωτερικό τι θα κάνουν;

Τα παιδιά που τώρα ξεκινάνε την αθλητική τους καριέρα τι θα κάνουν, τα παιδιά που θέλουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Ξέρετε ήμουν και εγώ παιδί και δεν ήθελα κανένας να μου στερήσει τα όνειρα μου

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε όλοι μόνο τον εαυτούλη μας αλλά να βλέπουμε και τους άλλους και πως μπορεί να δοθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ θλιβερή και όλα οδηγούν στην εξαφάνιση του αθλήματος που υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι να βγω ψεύτης», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρήστος Βολικάκης.