Στους Ολυμπιακούς αγώνες η Εμμανουέλα Κατζουράκη
i

© Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Στους Ολυμπιακούς αγώνες η Εμμανουέλα Κατζουράκη

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:58 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 18.08.2023

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στο αγώνισμα του σκητ στην σκοποβολή.

Αυξήθηκε κατά ένα ακόμη μέλος η αποστολή της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Εμμανουέλα Κατζουράκη συμμετείχε στον προκριματικό του σκητ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, προκρίθηκε στον τελικό εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια είχε την κορυφαία επίδοση 123/125 ισοφαρίζοντας το δικό της Πανελλήνιο Ρεκόρ!

Το παγκόσμιο του Μπακού έδινε τέσσερα Ολυμπιακά εισιτήρια. Τα υπόλοιπα τρία κέρδισαν η Ντάνκα Μπαρτέκοβα από τη Σλοβακία, η Φρανσίσκα Κροβέτο και η Σένα Τσαν από την Τουρκία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια δόθηκαν ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού αφού στην οκτάδα είναι 3 αθλήτριες από τις ΗΠΑ μία από την Ιταλία, που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εμμανουέλα Κατζουράκη επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών πριν από λίγους μήνες. «Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό», είχε πει ο προπονητής της στην ΕΡΤ 3.

Η Κατζουράκη είναι η τρίτη αθλήτρια της σκοποβολής που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στη μεγάλη γιορτή του επόμενου καλοκαιριού. Θυμίζουμε ότι η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη θα αγωνιστούν επίσης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Την ελληνική αποστολή αποτελούν μέχρι στιγμής η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ. βάδην), Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντών), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Στέργιος Μάριος Μπίλας (50 μέτρα ελεύθερο), Απόστολος Χρήστου (100 μέτρα ύπτιο), Απόστολος Σίσκος (200 μέτρα ύπτιο), Κριστιάν Γκολομέεβ (50 μέτρα ελεύθερο) και Άννα Ντουντουνάκη (100 μέτρα πεταλούδα). Σημειώνεται, ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έχει προκριθεί και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών.