Με 8.03μ. ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» για τον τελικό (vid)

Μίλτος Τεντόγλου

i

Μίλτος Τεντόγλου/©Intime

Με 8.03μ. ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» για τον τελικό (vid)

Κώστας Τόπας 08:52 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 03.03.2023

Με άλμα στα 8,03μ. ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί οι πρωινοί αγώνες να μην του αρέσουν όπως ο ίδιος δήλωσε, ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια στον προκριματικό για να προκριθεί στον τελικό.

Ετσι, ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα του στην Κωνσταντινούπολη. Στο πρώτο του άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου, πάτησε αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στα 7,91μ., με το όριο πρόκρισης για τον τελικό να είναι 7.95μ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήγαινε για ένα άλμα υπολογισμένο μέχρι και στο τελευταίο εκατοστό, προκειμένου να ξεμπερδέψει με το όριο από την πρώτη προσπάθεια. Ωστόσο, για μόλις 4εκ. δεν το κατάφερε και η... γκριμάτσα που έκανε προς τον προπονητή του τα «είπε» όλα.

Ετσι βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας, αφού ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν έκανε φετινό ρεκόρ με 8.03μ. και ανέβηκε πρώτος. Μετά από αυτό, ο Μίλτος Τεντόγλου αποφάσισε να κάνει ακόμη ένα άλμα.

Στη δεύτερη προσπάθεια, έκανε 8.03μ. και με thumbs up επιβεβαίωσε πως το άλμα είναι αρκετό και έκλεισε ραντεβού με τον τρίτο σερί τίτλο της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό κλειστού.

Ετσι, την Κυριακή θα έχει ξανά αρκετά πρωινό ξύπνημα αφού ο τελικός του είναι προγραμματισμένος για τις 10:12 ώρα Τουρκίας (9:12 ώρα Ελλάδος).