Στις 21 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της Volleyleague γυναικών
i

© Intime

Στις 21 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της Volleyleague γυναικών

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα η Volleyleague γυναικών.

Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει η πρεμιέρα της Volleyleague γυναικών. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η ΕΟΠΕ, με επίσημη ενημερώση.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει, ότι, το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα έχει ως ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023», αναφέρεται σχετικά.

Το προηγούμενο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τροπαιούχο τον Παναθηναϊκό. Το τριφύλλι, που είχε καταλάβει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, επιβλήθηκε με 3-0 στη σειρά των τελικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε στο 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Η Αθηνά Παπαφωτίου, αρχηγός του τριφυλλιού αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος.

«Ήταν ένα πρωτάθλημα το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει και ο Ολυμπιακός, γιατί είδαμε όλοι πως κρίθηκε κάθε παιχνίδι στον πόντο. Θα μπορούσε να το είχε κερδίσει κι ο ΠΑΟΚ που τελείωσε πρώτος στην κανονική περίοδο, αλλά και η ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελλο. Αλλά είμαστε εμείς στην κορυφή και ακριβώς αυτός ο ανταγωνισμός δίνει τη μεγαλύτερη αξία σε αυτό που καταφέραμε φέτος. Ήταν το καλύτερο, το πιο απρόβλεπτο και πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με διαφορά!», είχε δηλώσει η Ελληνίδα πασαδόρος. 

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2022-23

KYANA MVP: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Πασαδόρος: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακραίες: Yamila Nizetich (ΑΕΚ), Payton Caffrey (Π.Α.Ο.Κ.)

Κεντρικές: Tatiana Kylikova (ΑΕΚ), Liset Blanco (Π.Α.Ο.Κ.)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (Α.Ε.Κ.)