Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Εθνική πόλο ανδρών οι κορυφαίοι της χρονιάς σύμφωνα με τον ΠΣΑΤ

Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Εθνική πόλο ανδρών οι κορυφαίοι της χρονιάς σύμφωνα με τον ΠΣΑΤ

21:26 - 21.12.2023

Ο στίβος και το πόλο μονοπώλησαν τα βραβεία στη γιορτή των κορυφαίων της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στα ετήσια βραβεία ΠΣΑΤ. Ο άλτης με καταγωγή από τα Γρεβενά κατέκτησε μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης. Επίσης, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες παρέλαβε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η 39χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ενώ «σφράγισε» και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Εθνική πόλο ανδρών αναδείχθηκε καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Η «γαλανόλευκη» κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Φουκουόκα εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Ο τεχνικός της Εθνικής πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς. Ο πολύπειρος τεχνικός με καταγωγή από τον Βόλο καθοδήγησε μαεστρικά τη «γαλανόλευκη» μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Τα βραβεία

Αθλητής της χρονιάς

Μίλτος Τεντόγλου (Στίβος)

Aθλήτρια της χρονιάς

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Στίβος)

Ομάδα της χρονιάς

Εθνική πόλο ανδρών

Προπονητής της χρονιάς

Θοδωρής Βλάχος (Πόλο)

Αθλητής με αναπηρία

Αθανάσιος Γκαβέλας (Στίβος)

Αθλήτρια με αναπηρία

Δώρα Πασχαλίδου Θεοδώρα (Τζούντο τυφλών)

Ομάδα αθλητών με αναπηρία

Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών