AEK: Θέλει παραμονή Πινέδα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή!
i

Ο Ορμπελίν Πινέδα/©ΙΝΤΙΜΕ

AEK: Θέλει παραμονή Πινέδα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή!

Κώστας Τσίλης 18:48 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 27.02.2024

Στην ΑΕΚ δεδομένα θέλουν να κρατήσουν τον Πινέδα και την επόμενη σεζόν, ωστόσο δεν έχουν κάνει, ούτε πρόκειται να κάνουν άμεσα κίνηση προς την Θέλτα

Μπορεί οι Ισπανοί να έβαλαν για πρώτη φορά σήμερα ζήτημα έναρξης διαπραγματεύσεων της ΑΕΚ με την Θέλτα για το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα. Όμως η αλήθεια είναι πως από την Ένωση ακόμα δεν έχει γίνει καμία τέτοιου κίνηση προς την ισπανική ομάδα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τις προθέσεις της ΑΕΚ σχετικά με τον Μεξικανό, αλλά με την τακτική. 

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει τον Πινέδα στο ρόστερ της και μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο, η υπόθεση του Μεξικανού είναι εξαιρετικά περίπλοκη, από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία οψιόν αγοράς στην συμφωνία για τον μονοετή δανεισμό του. Υπάρχουν επομένως πολλές παράμετροι που θα παίξουν ρόλο για το μέλλον του Πινέδα. Από το πού θα βρίσκεται στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ αλλά και η Θέλτα, μέχρι την επιθυμία του ίδιου του Μεξικανού. 

Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνει ήδη από τώρα κίνηση προς την Θέλτα. Ειδικά από την στιγμή που δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που ο ίδιος ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας υποστήριζε πως θέλει στην ομάδα τον Πινέδα. Ούτε νόημα θα είχε επομένως να ανοίξει τώρα μια κουβέντα και πολύ περισσότερο δεν θα είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελε η ΑΕΚ. 

Στην Ένωση ξέρουν πως θα πρέπει να ακολουθήσουν πολύ προσεκτικά βήματα και σωστή τακτική στο θέμα του Πινέδα, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα. Γι' αυτό και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, να κάνουν κάποια βιαστική ή άκαιρη κίνηση προς την πλευρά της Θέλτα.