Ντάνι Φερνάντες στο Sportal: «Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε με τον Λουτσέσκου»
i

Ντάνι Φερνάντες & Θοδωρής Ζαγοράκης/©Intime

Ντάνι Φερνάντες στο Sportal: «Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε με τον Λουτσέσκου»

Κώστας Τόπας 08:22 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 05.09.2023

Το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής και ο Ντάνι Φερνάντες, ο άνθρωπος με τις 100 συμμετοχές με τον «Δικέφαλο του Βορρά» μίλησε στο Sportal για τη μεγάλη μάχη της Τούμπας.

Ο Ντάνι Φερνάντες, ένας από τους πιο αγαπητούς τερματοφύλακες που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ και ο πρώτος στην ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά» που κατάφερε να μην χάσει ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος την σεζόν 2007-2008 όταν και το ελληνικό πρωτάθλημα άλλαξε την ονομασία του σε «Super League», μίλησε στο Sportal για το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τον Γενάρη του 2004, ο ΠΑΟΚ έκανε δικό του τον τότε 21χρονο Πορτογάλο τερματοφύλακα, Ντάνιελ Μάρσιο «Ντάνι» Φερνάντες, o οποίος είχε έρθει μόνος του να δοκιμαστεί στον «Δικέφαλο του Βορρά». Το αξιοσημείωτο είναι ότι αποκτήθηκε δίχως καμία ιδιαίτερη εμπειρία και έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Πόρτο, ο πορτιέρε μεταπήδησε σε αυτές τις Θέλτα, ενώ ο τελευταίος του χρονικά σταθμός πριν τον ΠΑΟΚ, ήταν η γερμανική Ρέγκενσμπουργκ.

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

07:00 - 05.02.2023

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μίλησε αποκλειστικά στο Sportal για τις ημέρες που ήταν κάτοικος Τούμπας, τις αναμνήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του αλλά και φυσικά για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Το πάθος που έβγαζε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ταίριαξε απόλυτα με την ψυχοσύνθεση των φίλων και ταυτίστηκε με την νοοτροπία της ομάδας. Με τα «ασπρόμαυρα» αγωνίστηκε για 4,5 χρόνια. Κατέγραψε 100 συμμετοχές, ενώ μάλιστα το 2007 έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Πορτογαλίας, όντας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2008, πωλήθηκε στη Μπόχουμ έναντι 1,1 εκατομμύριων ευρώ κι έκτοτε η πορεία του έφθινε. Άλλαξε πολλές ομάδες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και  για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή, του ΟΦΗ, του Πανσερραϊκού και του Πανθρακικού.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε καλύτερα ντέρμπι και το ένα που έμεινε (δυστυχώς) αξέχαστο (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:40 - 05.02.2023

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε καλύτερα ντέρμπι και το ένα που έμεινε (δυστυχώς) αξέχαστο (vids)

O ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε (5/2) για την 21η αγωνιστική της Super League. Το Sportal θυμάται τις καλύτερες «μάχες» αλλά και ένα ματς που «σημάδεψε» τις μνήμες.

Ο Ντάνι Φερνάντες μίλησε στο Sportal για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τις αξέχαστες ημέρες με τα «ασπρόμαυρα» και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Περιμένω έναν σκληρό αγώνα και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς οι προπονητές έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους. Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι όλα είναι απρόβλεπτα. Δεν υπάρχουν φαβορί. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κάθε ομάδα είναι να μην δεχθεί εύκολα γκολ και να σκοράρει ακόμα και με λίγες ευκαιρίες στο ματς. Τα συναισθήματα θα παίξουν σημαντικό ρόλο, σε συνδυασμό με την εμπειρία του κάθε παίκτη», ανέφερε αρχικά ο 39χρονος πλέον Ντάνι Φερνάντες για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για να μιλήσει στη συνέχεια για τις ημέρες που βίωσε φορώντας τα «ασπρόμαυρα».

Ο Ντάνι Φερνάντες κόντρα στον Ολυμπιακό/©Intime

«Όταν είδα ότι ο ΠΑΟΚ μου έκανε πρόταση, ένιωσα μεγάλη τιμή. Είχα ήδη τρελαθεί με τους οπαδούς, τον σύλλογο και την πόλη. Οπότε ήταν ένα δώρο από τον Θεό και είμαι πολύ περήφανος που φόρεσα τη φανέλα του. Η αγαπημένη μου στιγμή ήταν η απόκρουση που είχα κάνει στο ντέρμπι με τον Άρη, τον οποίο νικήσαμε με 1-0 στην Τούμπα. Όπως επίσης οι 100 συμμετοχές που κατέγραψα. Το να παίξω τόσα παιχνίδια, ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έκανα όλα τα χρόνια τότε. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να γίνω τερματοφύλακας και να προπονούμαι οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Πρέπει να πω ότι αν κάποιος είναι συνεπής μπορεί να πετύχει σχεδόν τα πάντα».

Φυσικά, ο άλλοτε πορτιέρε του ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους οπαδούς τους «Δικεφάλου του Βορρά» τους οποίους χαρακτήρισε «τρελούς».

«Τιμή μου που φόρεσα σε 100 παιχνίδια τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Ντάνι Φερνάντες/©Intime

«Αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Είναι μέρος της ζωής μου πλέον. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε κλαμπ. Ακόμα και σήμερα βλέπω τους αγώνες τους. Είτε από κοντά είτε από το σπίτι μου. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είμαι κι εγώ στο γήπεδο για να παρακολουθήσω από κοντά αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Να ζήσω ξανά αυτή την ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι απίστευτοι. Τους γνωρίζει όλος ο πλανήτης για την ενέργεια και την τρέλα που κουβαλάνε. Θα υπάρχει τρομερή ατμόσφαιρα από αυτούς σε ακόμη ένα ντέρμπι».

«Βήμα-βήμα και το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα»

Οσον αφορά την θέση που πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει στη Stoiximan.gr Super League, ο Ντάνι Φερνάντες τόνισε:

«Παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, τα πιο μικρά παιχνίδια είναι πάντα τα πιο δύσκολα και κρίσιμα. Βήμα βήμα και το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Ντάνι Φερνάντες/©Intime

Ο Πορτογάλος παλαίμαχος κίπερ μίλησε και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον οποίο κι αποθέωσε, λέγοντας πως χάρη σε αυτόν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «μεγαλώσει».

«Ο Λουτσέσκου είναι ένας σύγχρονος προπονητής και αναγνωρισμένος για την ενέργεια παρουσίας του στα αποδυτήρια. Πάντα εκεί για τους παίκτες του, εμπιστεύεται τη διαδικασία και το DNA του παιχνιδιού. Η ομάδα μεγάλωσε πολύ μαζί του φέτος. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω όταν ήταν στη Ξάνθη. Σπουδαίος άνθρωπος και καταπληκτικός προπονητής».