O Μπράντον Ίνγκραμ στο Sportal: «Ο στόχος είναι το χρυσό - Πάντα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 21:05 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 25.08.2023

Ο σταρ των Νιου Όρλινς Πέλικανς, Μπράντον Ίνγκραμ, μίλησε στην κάμερα του Sportal για την προσπάθεια της Team USA, επεσήμανε πως ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο και υπογράμμισε ότι κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα... τελικού για την ομάδα του.

Αποστολή στη Μανίλα

Στο φετινό κάλεσμα της Team USA η «λάμψη» από αστέρες της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, το ΝΒΑ, ξεχωρίζει. 12 παίκτες που είναι σταρ στις ομάδες τους, «αντάμωσαν» για να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της χώρας στην προσπάθεια κατάκτησης ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου και επιστροφής στην κορυφή του κόσμου μετά το 2014.

Ένα από τα ονόματα που δεσπόζουν είναι αυτό του Μπράντον Ίνγκραμ. Ο ηγέτης των Νιού Όρλινς Πελικανς δεν έχει τον ίδιο ρόλο στο παιχνίδι, συγκριτικά με την παρουσία του στην ομάδα του Ουίλι Γκριν, όμως είναι αποφασισμένος να προσφέρει και να ενισχύσει την ομάδα του ώστε να κατακτήσει το χρυσό.

Όπως επεσήμανε άλλωστε, μιλώντας στο Sportal, στο μυαλό των παικτών της Team USA βρίσκεται μόνο η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει εντοπίσει στο παιχνίδι, συγκριτικά με τον τρόπο παιχνιδιού στις ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως η προσέγγιση πάντα παραμένει ίδια εντός παρκέ.

Αρχικά τον ρωτήσαμε πώς νιώθει που είναι μέλος μιας ομάδας όπως η Team USA, που έχει τον πήχη ψηλά. «Είναι διασκεδαστικό», παραδέχτηκε, για να συμπληρώσει ότι «έχουμε λάβει αγάπη από τον κόσμο σε διάφορα μέρη της Γης, παλέψαμε κόντρα σε ομάδες που είναι μαζί για πολύ καιρό. Είναι διαφορετικό παιχνίδι, πιο physical, υπάρχει λιγότερο spacing εδώ. Έχω έναν διαφορετικό ρόλο και είναι μια πρόκληση αυτό».

Στις 28 του Αυγούστου οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα, όπως συνέβη και στο Άμπου Ντάμπι. Από το παιχνίδι εκείνο, που τελείωσε 108-86, έχουν πολλά πράγματα να κρατήσουν, όπως παραδέχτηκε ο BI, που στάθηκε στην προσέγγιση αυτού και των συμπαικτών του.

«Η προσέγγιση είναι η ίδια. Επειδή είμαστε η Team USA παίζουμε πάντα με την πλάτη στον τοίχο. Έχουμε τόσους ταλαντούχους παίκτες, τόσους παίκτες ΝΒΑ και έχουμε επιτυχίες στο μπάσκετ της FIBA εδώ και χρόνια. Η προσέγγιση είναι η ίδια, έχουμε πάντα την ενέργεια να βρίσκουμε τον τρόπο και να παίζουμε καλό μπάσκετ», ανέφερε επί του θέματος.

Φυσικά ο στόχος όχι μόνο δεν αλλάζει για τους Αμερικανούς, αλλά καθώς πλησιάζει η έναρξη του τουρνουά γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένος, όσο και πιο ξεκάθαρος.

«Ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο», είπε χωρίς περιστροφές ο Ίνγκραμ, που όμως δεν έμεινε εκεί.

Η δουλειά αυτού και των συμπαικτών του είναι καθημερινή για να φτάσει η ομάδα στη σωστή κατεύθυνση. «Συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Ξέρουμε ότι ο στόχος΄είναι το χρυσό μετάλλιο, αλλά πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια, όπως τα νοκ άουτ που θα έρθουν. Οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κάθε φορά που πατάμε παρκέ», είπε.