Δραματική αφήγηση του Παναγιώτη Μωραΐτη στο Sportal: «Δεν υπάρχει νερό και το ρεύμα κόβεται συνεχώς - Οι κάτοικοι του Βόλου πάλευαν για να σώσουν τις περιουσίες τους»

Παναγιώτης Μωραΐτης

i

© Intime

Δραματική αφήγηση του Παναγιώτη Μωραΐτη στο Sportal: «Δεν υπάρχει νερό και το ρεύμα κόβεται συνεχώς - Οι κάτοικοι του Βόλου πάλευαν για να σώσουν τις περιουσίες τους»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:29 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 08.09.2023

Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα περνάει δραματικές στιγμές, με την καταστροφική πλημμύρα στον Βόλο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο επιθετικός των Θεσσαλών Παναγιώτης Μωραΐτης, μίλησε στο Sportal για τον «γολγοθά» που περνάνε οι κάτοικοι στην πόλη της Μαγνησίας, οι οποίοι παλεύουν μέρα-νύχτα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Daniel» βρίσκεται η χώρα μας τις τελευταίες μέρες, με την πόλη του Βόλου να βρίσκεται στο επίκεντρο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο Νομό της Μαγνησίας αλλά και σε πολλούς ακόμη Νομούς της Ελλάδας. Μέχρι τώρα οι νεκροί από τη θεομηνία έχουν φτάσει τους τρεις, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένονται νέες εξελίξεις.

Οι κάτοικοι του Βόλου περνάνε τον δικό τους «γολγοθά», παλεύουν μέρα-νύχτα για να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους, με τις εικόνες που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας να «σοκάρουν». Η χώρα έχει βυθιστεί στο νερό, ενώ πολλά χωριά της επαρχίας έχουν βουλιάξει, με τους κατοίκους να ανεβαίνουν ακόμα και στις ταράτσες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις συνθήκες που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες δυσάρεστες εξελίξεις, ο επιθετικός του Βόλου Παναγιώτης Μωραΐτης μίλησε στο Sportal και περιέγραψε το πως βίωσε ο ίδιος τα όσα συνέβησαν στην πόλη της Μαγνησίας. Ο 26χρονος επιθετικός των Θεσσαλών αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τις τελευταίες μέρες με τη διακοπή του νερού αλλά και του ρεύματος, ενώ παράλληλα επισήμανε τις αλλαγές που δημιουργήθηκαν στην ομάδα του Βόλου, σχετικά με την προετοιμασία ενόψει και της επανέναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μωραΐτης στο Sportal:

Για το πως βίωσε ο ίδιος τις καταστροφικές πλημμύρες: «Σε ότι αφορά τη σωματική μου ακεραιότητα είμαι καλά. Ωστόσο είμαι αρκετά επηρεασμένος διότι εκτός από αυτά που συνέβησαν, πλέον δεν υπάρχει νερό και το ρεύμα κόβεται και επανέρχεται συνεχώς. Ήταν πολύ δύσκολες ημέρες για κάποιους, οι οποίοι πάλευαν και συνεχίζουν να παλεύουν για να σώσουν τις περιουσίες τους. Εγώ απλά περίμενα μέσα στο σπίτι να τελειώσει όλο αυτό».

Για τις σοκαριστικές εικόνες που κυκλοφορούν και την αρχική αντίδραση του κόσμου: «Νομίζω πως ο κόσμος αρχικά δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί. Για αυτόν τον λόγο όταν ξεκίνησε όλο αυτό οι άνθρωποι πήγαιναν κανονικά στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο. Μέχρι να διαπιστώσουν τι συνέβη είχαν πλημμυρίσει τα πάντα. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αμάξια παρατημένα σε διάφορες γωνίες μέσα στους δρόμους, τα οποία έχουν γίνει ένα με τη λάσπη».

Για την ενημέρωση που έχουν σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών: «Σίγουρα όσο περνούν οι μέρες η κατάσταση θα καλυτερεύει όλο και περισσότερο. Σήμερα είναι καλοκαίρι εδώ και ο καιρός μέχρι στιγμής είναι απίστευτα καλός. Έχει γίνει πολύ δουλειά από όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν μέρα-νύχτα. Πλέον σε πολλούς δρόμους που είχε δημιουργηθεί μία λίμνη από λάσπη, δεν υπάρχει τίποτα. 

Μεγάλη δυσκολία υπάρχει τώρα στο νερό και στο ρεύμα, το οποίο πηγαινοέρχεται. Χθες δεν είχε τίποτα από τα δύο, ενώ σήμερα εγώ στο σπίτι μου έχω κανονικά ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως κάποια παιδιά δεν έχουν ούτε ρεύμα ούτε νερό εδώ και τρεις μέρες. Δεν μπορούν να μαγειρέψουν και να κάνουν μπάνιο. Επίσης, μέχρι χθες υπήρχαν έξω 2-3 μαγαζιά, τα οποία πουλούσαν κάτι για φαγητό και αυτό περιορισμένης ποσότητας».

Σχετικά με το πως επηρέασε την ομάδα το συγκεκριμένο γεγονός: «Αρχικά ακυρώθηκαν οι προπονήσεις που δεν ήταν εφικτό να γίνουν λόγω του καιρού, αλλά εμείς καταφέραμε να κάνουμε μία μέρα γυμναστήριο. Σε ότι αφορά την χθεσινή μέρα (7/9), η προπόνησή μας πραγματοποιήθηκε κανονικά στο γήπεδο καθώς δεν έβρεχε τόσο πολύ και οι συνθήκες μας το επέτρεψαν. Η αλήθεια είναι πως στο σπίτι όλη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από ζόρικη, εάν δεν κάναμε και προπόνηση θα είχαμε ΄΄τρελαθεί΄΄».

Για το αν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στο προπονητικό κέντρο ή στο «Πανθεσσαλικό»: «Όχι, το γήπεδο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και όλοι οι υπόλοιποι χώροι».

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες του: «Υπάρχουν άτομα μέσα στην ομάδα που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς μένουν λίγο πιο έξω από το κέντρο του Βόλου κι όντως πλημμύρισαν. Μάλιστα τα σπίτια τους γέμισαν με λάσπη και πάλευαν να σώσουν ότι μπορούν».

Mπέος σε ηλικιωμένο: «Τι ήρθες εδώ να δεις; Είναι φυσική καταστροφή» (vids)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:35 - 07.09.2023

Mπέος σε ηλικιωμένο: «Τι ήρθες εδώ να δεις; Είναι φυσική καταστροφή» (vids)

Οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν κατακλείσει πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τον Βόλο, έχοντας επιφέρει πέρα από υλικές καταστροφές, ακόμα και τον θάνατο ενός κατοίκου. Την ίδια ώρα φαίνεται πως υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Τέλος, για το πόσο επηρέασαν την ομάδα και την προετοιμασία της τα έντονα καιρικά φαινόμενα: «Αν παίζαμε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο αυτήν την εβδομάδα, σίγουρα θα ήμασταν επηρεασμένοι και όχι 100% έτοιμοι. Εφόσον τώρα υπάρχει διακοπή και το ματς είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε εάν μας το επιτρέψουν και οι συγκυρίες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας και στον στόχο μας».