Ο Ουόκαπ στο Sportal: «Δεν με πείραξε η απόφαση του Σλούκα - Θα μου άρεσε να είμαι πεζοναύτης» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:15 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 06.10.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ έδωσε την πρώτη μεγάλη του συνέντευξη της φετινής σεζόν, με τον διεθνή γκαρντ του Ολυμπιακού να μιλάει για την αγωνιστική περίοδο που ξεκίνησε, τον Κώστα Σλούκα, την εκπαίδευση των... πεζοναυτών και πολλά ακόμα!

Όταν κάποιος σκέφτεται τον Τόμας Ουόκαπ δεν σκέφτεται την κλασσική περίπτωση ενός ξένου που ήρθε στην Ελλάδα. Αντιθέτως, σκέφτεται έναν ξένο που αγάπησε, αγαπήθηκε και «μάτωσε», όχι μόνο για τον σύλλογό του (εν προκειμένω τον Ολυμπιακό), αλλά και για την ίδια τη χώρα!

Ο Ουόκαπ έπαιξε με την Εθνική μας το καλοκαίρι και ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε όσο ελάχιστοι, όχι μόνο στην ομάδα μας, αλλά και συνολικά σε όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πλέον επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για μια μεγάλη σεζόν με τους Ερυθρόλευκους, η οποία, σε ό,τι έχει να κάνει με την Euroleague, θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής (6/10) στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το Sportal λοιπόν, πριν από όλα αυτά, μπόρεσε να… ανακρίνει τον Τόμας Ουόκαπ, με τον ίδιο, σε ένα εξαιρετικό βίντεο που επεξεργάστηκε ο Χρήστος Τσουκαλάς και η Μαριάννα Αρφαρά, είπε πολλά.

Η ομοιότητά του με… πεζοναύτη, οι σέντερ του Ολυμπιακού, η απόφαση του Κώστα Σλούκα, ο μεγάλος στόχος της Euroleague και πολλά ακόμα, σε ένα απολαυστικό βίντεο.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τόμας Ουόκαπ στο Sportal:

-Έχεις καταλάβει πως μπορεί να είσαι ο πιο αγαπητός Έλληνας παίκτης της ομάδας τώρα;

-Όχι. Αρχικά δεν το έχω καταλάβει γιατί δεν είναι αλήθεια. Ο Παπανικολάου είναι πολύ πιο αγαπητός από εμένα. Δεν σκέφτομαι έτσι και δεν πιστεύω πως κανείς στην ομάδα μας σκέφτεται έτσι. Ποιος είναι περισσότερο, ποιος λιγότερο. Νομίζω πως αρέσουμε ως σύνολο, γιατί κερδίζουμε παιχνίδια και δρούμε με τον σωστό τρόπο στο παρκέ και παίζουμε σαν ομάδα.

-Πολλοί λένε πως μοιάζεις με πεζοναύτη των ΗΠΑ. Τι έχεις να σχολιάσεις για αυτό;

-Νομίζω πως αν επέλεγα αυτό το δρόμο θα μου άρεσε πολύ να είμαι πεζοναύτης, με την απίστευτη εκπαίδευση που περνούν. Θα είχε πλάκα με έναν πολύ άρρωστο τρόπο.

-Τρομερά άρρωστο τρόπο.

-Ναι! Δεν πιστεύω πως έχω τις ικανότητες για αυτό, όσον αφορά τα όπλα και το κομμάτι του νερού.

-Άρα εννοείς πως δεν σουτάρεις καλά;

Τόμας Ουόκαπ © FIBA

-Δεν έχω σκοτώσει τίποτα στη ζωή μου.

-Είσαι έτοιμος για μια σεζόν που ίσως χρειαστεί να παίξεις περισσότερα λεπτά από πέρσι;

-Θα κάνω ό,τι ζητήσει ο κόουτς. Πάντα ήταν έτσι και πάντα θα είναι έτσι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς Μπαρτζώκα. Αν με βάλει 40’ λεπτά στο παρκέ, ξέρω ότι θα είναι για το καλό της ομάδας. Αν με βάλει για 10’, πάλι είναι για το καλό της ομάδας. Θα είμαι έτοιμος για όσο χρειαστεί να είμαι στο παρκέ.

-Το κομμάτι για τους «πεζοναύτες» το λένε γιατί είσαι και ένας στρατιώτης του προπονητή. Ό,τι χρειαστεί ο προπονητής θα το κάνεις. Είτε είναι το να προσπαθήσεις να βάλεις 40, ή να σταματήσεις τον καλύτερο παίκτη της άλλης ομάδας. Τι σκέφτεσαι εκείνη την ώρα στο παρκέ; Γιατί εκτός παρκέ είσαι ένας χαμογελαστός άνθρωπος, αλλά μέσα σε αυτό είσαι «δολοφόνος». Πες μου για αυτό τον διακόπτη που γυρίζεις.

-Είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ το μπάσκετ. Όταν πατάς στο παρκέ τα πάντα εξαφανίζονται. Τα αστεία, τα άσχημα και τα όμορφα συναισθήματα. Όλα όσοα είναι έξω στη ζωή σου εξαφανίζονται και μπορείς απλά να παίξεις μπάσκετ. Εγώ εστιάζω στη δουλειά μου και αυτή δεν είναι ο προπονητής. Είναι να ακούω τον προπονητή και να εκτελώ το πλάνο. Εάν έχουμε 12 παίκτες που το κάνουν αυτό, στο τέλος της σεζόν θα μας αρέσει το πού είμαστε. Γι’ αυτό πληρώνουν τον προπονητή. Για να κάνει την δουλειά του καλά και για αυτό πληρώνουν κι εμάς, για να κάνουμε την δουλειά μας καλά. Οπότε Αυτός είναι ο τρόπος που μπαίνω σε κάθε παιχνίδι.

Τόμας Ουόκαπ © Intime

-Εδώ ερχόμαστε στο δύσκολο κομμάτι. Το ότι ξέρεις τόσο καλά τον Σλούκα από τα 2 χρόνια που παίζετε και προπονείστε μαζί, μπορούμε να πούμε πως θα είναι κλειδί στα ντέρμπι φέτος;

-Όχι. Όπως έκανα εγώ προπόνηση εναντίον του, έτσι έκανε κι εκείνος εναντ΄τίον μου. Ξέρει πράγματα που κάνω, ξέρω πράγματα που κάνει. Δεν νομίζω πως επηρεάζει αυτό. Μόλις ανοίξουν τα φώτα, γυρίζουμε σε απλό μπάσκετ και δεν νομίζω πως παίζει ρόλο αυτό.

-Ειλικρινά, η απόφασή του να πάει απέναντι σε πείραξε;

Όχι. Μπορώ τώρα να κάνω ένα βήμα πίσω και να δω πως ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του και παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Δεν είμαι σε θέσει και κανένας δεν είναι σε θέση να πει «έπρεπε να κάνεις αυτό, έπρεπε να κάνεις εκείνο». Είναι αυτό που είναι. Κανείς δεν πετάει από χαρά για έναν παίκτη που πάει από τη μια ομάδα στην άλλη. Είναι όμως μεγάλος άντρας, κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο για την οικογένειά του και δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για κάτι.

-Είναι ο στόχος της ομάδας και πάλι να πάει στο Φάιναλ 4 και να πάει το τρόπαιο αυτή τη φορά;

Τόμας Ουόκαπ

-Ναι, εννοείται. Η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο, τα παιδιά στην ομάδα, το ρόστερ που έχουμε, είναι για να σηκώσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Αυτή είναι η ιδέα εδώ. Μόνο σε αυτό επικεντρωνόμαστε και θα κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας αν είχαμε κάτι άλλο στο μυαλό μας.

-Ο τελευταίος ξανθός παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό από την Ζάλγκιρις Κάουνας έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες των οπαδών. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τον Ίγκι Μπραζντέικις τώρα;

-Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι μαζί του και γίνεται για τους σωστούς λόγους. Νομίζω θα ταιριάξει πολύ καλά με το ρόστερ μας και το σύστημά μας, το σύστημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Θα είναι σπουδαίος. Νομίζω πως θα παίρνει ριμπάουντ, θα παίζει καλή άμυνα, θα είναι πολύ επιθετικός στα ντράιβ του και όπως είδατε μπορεί να σκοράρει σε όλα τα τρία επίπεδα. Παίζει με το κορμί του και θα ταιριάξει τέλεια με το σύστημά μας.

-Ο Μιλουτίνοφ και ο Φαλ παίζουν στο 5. Εσύ είσαι ο χειριστής στο πικ εν ρολ. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα το να έχεις δύο τόσο σπουδαίους ψηλούς;

Μιλουτίνοφ - Φαλ Μιλουτίνοφ - Φαλ / © Intime

-Ναι! Πραγματικά είναι. Κάποιες φορές στην προπόνηση τους βλέπω και λέω πως είναι τρελό που τους έχουμε και τους δύο στην ομάδα. Ναι είναι ψηλοί, αλλά και οι δύο μπορούν να παίξουν, να πασάρουν, είναι εξαιρετικοί ριμπάουντερ και αμυντικοί ψηλά. Σαν πόιντ γκαρντ είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Και το ίδιο συμβαίνει και στην άμυνα. Ξέρω πως με καλύπτουν και μπορώ να πιέσω τη μπάλα. Αυτό επιτρέπει σε εμένα και τους άλλους παίκτες να κάνουμε λάθη. Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα με αυτούς τους δύο.

-Και κάτι τελευταίο. Βασικά απλά θα σου πω τι λένε οι συμπαίκτες σου για σένα. Λένε πως είσαι ο παίκτης που κάνει τη ζωή τους δύσκολη στο παρκέ. Τι έχεις να πεις για αυτό;

-Κάνω εγώ τη ζωή τους δύσκολη; Ο Λάρυ πρέπει να το είπε. Θέλει να σουτάρει λίγο. Δεν ξέρω τι να πω.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20:00 - 26.09.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sportal! Ο Βεζένκοφ, ο Σλούκας, ο Μίροτιτς, ο Αταμάν, ο Παναθηναϊκό, ο Μπραζντέϊκις και η... δολοφονία χαρακτήρων την οποία έχει αναγκαστεί να υπομείνει, σε 11 λεπτά... γεμάτα μπάσκετ (και όχι μόνο).

-Απλά παίζεις σκληρά στις προπονήσεις; Αυτό είναι;

-Ναι. Πάντα έχει να κάνει με αυτό. Έτσι γίνεσαι καλύτερος μέσα στη χρονιά και αν όλοι είναι χαλαροί στις προπονήσεις δεν θα βελτιωθούν. Δεν παίζω μόνο εγώ σκληρά στις προπονήσεις. Είμαστε 12 παίκτες που το κάνουμε αυτό, γι αυτό βελτιωνόμαστε μέσα στη σεζόν.