Κλάιμπερν στο Sportal: «Άκουσα τις φήμες για Ολυμπιακό, αλλά...»

Κλάιμπερν στο Sportal: «Άκουσα τις φήμες για Ολυμπιακό, αλλά...»

Ο Ουίλ Κλάιμπερν σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sportal για την Εφές, τον Αταμάν, τον Ολυμπιακό και όχι μόνο!

Ο Ουίλ Κλάιμπερν δεν είναι μυστικό πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες ολόκληρης της Ευρώπης, με τον Αμερικανό να έχει διαγράψει σπουδαία πορεία στην Euroleague με τις Νταρουσάφακα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον με την Εφές Αναντολού.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση σε Ρωσία και Ουκρανία, κάνοντας δικό τους τον παίκτη το περασμένο καλοκαίρι, όμως αυτό δεν ήταν... ευεργετικό για εκείνους, καθώς η προσθήκη ενός παίκτη που πρέπει να είναι πρωταγωνιστής, μαζί με τους τραυματισμούς, χάλασαν τη χημεία στην ομάδα.

Παράλληλα ο ίδιος ο Κλάιμπερν δεν τα πήγαινε καλά με τον Εργκίν Αταμάν, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους Τούρκους να κάνουν το κάτι παραπάνω στην εγχώρια λίγκα και να φτάσουν στον τίτλο.

Πλέον, με τον Αταμάν να αποτελεί παρελθόν, ο Ουίλ Κλάιμπερν ετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν του στην Εφές και το Sportal βρήκε την ευκαιρία να τον... ανακρίνει!

Ο Αμερικανός κάθισε μπροστά στην κάμερα του Χρήστου Τσουκαλά και μίλησε για την Εφές, την σχέση του με τον Αταμάν, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, σε μια απολαυστική συνέντευξη!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ουίλ Κλάιμπερν στην κάμερα του Sportal:

-Ουίλ σε ευχαριστούμε που είσαι εδώ μαζί μας. Ξέρουμε πως καταστρέψαμε λίγο το πρόγραμμά σου για να είσαι εδώ, οπότε πάμε κατευθείαν στο κυρίως πιάτο. Η Εφές έκανε πολλές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι. Πώς είναι τα πράγματα στην ομάδα;

-Είναι καλά. Μαθαίνουμε ακόμα. Είναι λογικό γιατί με τον νέο κόουτς πολλά άλλαξαν. Εφαρμόζουμε πολλά πράγματα και προσπαθούμε να μάθουμε το δικό του τρόπο παιχνιδιού. Είναι προετοιμασία, οπότε θα υπάρξουν πολλά σκαμπανευάσματα και πολλές κακές στιγμές. Απλά προετοιμαζόμαστε.

-Πέρσι, ειδικά όταν η Εφές σε υπέγραψε, μοιάζατε σαν μια Ντριμ Τιμ, μια ανίκητη ομάδα, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα προβλέπαμε. Τι πήγε λάθος στην Ευρωλίγκα; Γιατί στην Τουρκία…

-Νομίζω ο χρόνος. Οι ευκαιρίες να παίξουμε όλοι μαζί δεν ήρθαν για μεγάλο διάστημα. Ο Σέιν (Λάρκιν) ήταν εκτός στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Έπαιζα εγώ και ο Βάσα (Μίτσιτς) και μετά προσπαθήσαμε να προσθέσουμε και τον Σέιν. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να παίξουμε όλοι μαζί, όμως είναι δύσκολο όταν δεν το κάνεις στην προετοιμασία. Δεν έχεις χρόνο να δεθείς. Προφανώς ο Βάσα και ο Σέιν ήξεραν πώς να παίξουν μαζί, με εμένα στην εξίσωση όμως ήταν μια τελείως διαφορετική δυναμική. Νομίζω πως εάν είχαμε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία, όπως γίνεται φέτος, θα τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα.

-Πέρσι φαινόταν πως δεν είχες καλή σχέση με τον κόουτς Αταμάν, λόγω κάποιων δηλώσεών του. Όμως μετά σε είδαμε να βάζεις αυτό το απίθανο τρίποντο απέναντι στην Φενέρ και φτάσατε στον τίτλο. Περιέγραψέ μας την σχέση σου με τον κόουτς…

-Δεν είναι θέμα των σχέσεων. Κάποιοι προπονητές προτιμούν να αποστασιοποιούνται από τους παίκτες κάποιες φορές και να δημιουργούν ένα τείχος. Δεν μπορείς να πεις σε κανέναν τι να κάνει, όμως κάποιες στιγμές το να είναι επαγγελματίας είναι το πώς κοουτσάρει. Αν τον δεις εκτός παρκέ, είναι χαμογελαστός, χαρούμενος και φυσιολογικός. Όμως κάποιοι προπονητές δημιουργούν αυτό το τείχος, ώστε να μην υπάρχει θέμα σεβασμού. Αυτό είναι από την πλευρά μου. Βέβαια έφτασε μέχρι εδώ. Πρέπει να είναι καλός τύπος, όμως δεν θα μπορούσα να το ξέρω σαν Ουίλ. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Όταν τον βλέπω εκτός του παρκέ, υπάρχουν μόνο καλά πράγματα και γέλια.

-Είσαι στην Ελλάδα τώρα, οπότε πρέπει να ρωτήσω τη γνώμη σου. Πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει με τον Παναθηναϊκό φέτος; Ειδικά μετά και από όλες αυτές τις μεταγραφές…

-Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα τα πάνε στην προετοιμασία και πώς θα προσαρμοστούν το σύστημά του. Ξέρω πως θα τους δώσει μεγάλη ελευθερία στο παιχνίδι τους. Όλα θα έχουν να κάνουν με το αν γίνει αυτό το «κλικ». Αν το κάνουν, τότε θα είναι καλά.

-Για πολλά χρόνια θεωρείσαι, αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ σε όλη την Ευρωλίγκα. Γιατί δεν έκανες το βήμα για το ΝΒΑ; Γιατί εδώ στην Ευρώπη κυριαρχείς.

-Νομίζω το τάιμινγκ. Όταν έχεις ευκαιρίες και πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα μίνιμουμ συμβόλαιο ή μια εγγυημένη τριετή συμφωνία κάπου που πραγματικά σε θέλουν και ξερεις πως θα παίζεις. Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες και το τάιμινγκ για το αν είναι σωστή επιλογή για σένα. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να έχασα κάτι, μπορεί όχι, όμως είμαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαι.

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Να πάμε και σε τρίτο σερί F4 - Έχω εξαιρετικές σχέσεις με Σάσα - Σλούκα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12:01 - 26.09.2023

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Να πάμε και σε τρίτο σερί F4 - Έχω εξαιρετικές σχέσεις με Σάσα - Σλούκα»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Sportal για τη σεζόν που έρχεται, την ζωή του (δις) πατέρα, τον Ολυμπιακό, αλλά και τους πρώην συμπαίκτες του, Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα.

-Φέτος το καλοκαίρι, παρότι είχες συμβόλαιο, υπήρχαν πολλές φήμες και άρθρα για εσένα και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτά τα πράγματα;

-Δεν ξέρω. Ο ατζέντης μου δεν με κάλεσε ποτέ. Το άκουσα από κάποιους άλλους ανθρώπους. Όμως είχα συμβόλαιο με την Εφές και δεν είχα καμία πρόθεση να φύγω και να πάω κάπου αλλού. Έχω πράγματα να κάνω εδώ. Μετά τη χρονιά που είχαμε πέρσι ήθελα να επιστρέψω και να πετύχω κάτι εδώ. Οπότε δεν είχα σκοπό να φύγω. Δεν ξέρω πώς ξεκίνησαν αυτές οι φήμες, όμως σύμφωνα με τις φήμες θα πήγαινα σε άλλες τρεις ομάδες. Δεν ξέρω τι γίνεται.

-Θα σκεφτόσουν στο μέλλον, επειδή τώρα έχεις συμβόλαιο, να έρθεις να παίξεις στην Ελλάδα;

-Για να είμαι ειλικρινής, η βασική μου προτεραιότητα είναι να μείνω εδώ. Προφανώς είμαι στην Ευρωλίγκα εδώ και 7-8 χρόνια και ήμουν σε μια ομάδα το μεγαλύτερο διάστημα. Δεν είμαι τύπος που πάει από ομάδα σε ομάδα. Όταν εγκατασταθώ και συνηθίσω κάπου, θέλω να μείνω σε ένα μέρος και να πετύχω όσο περισσότερα μπορώ σε αυτό το ένα μέρος. Αν μπορώ να μείνω εδώ, θα είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα. Εάν όχι, τότε…

Έχεις υπάρξει MVP σε Final 4. Ίσως φέτος ήρθε η ώρα για ένα season MVP;

-Ξέρεις τι; Αν συμβεί, συνέβη. Θα είναι σπουδαίο επίτευγμα, αλλά θα δούμε. Δεν θα βγω έξω να το κυνηγήσω. Έχεις περισσότερες πιθανότητες εάν η ομάδα σου κερδίζει, οπότε ελπίζω να κερδίζουμε.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Sportal: «Όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ τον Παναθηναϊκό - Δεν περίμενα να επιστρέψω» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16:23 - 26.09.2023

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Sportal: «Όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ τον Παναθηναϊκό - Δεν περίμενα να επιστρέψω» (vid)

Οι στόχοι του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν, το αναμορφωμένο ΟΑΚΑ αλλά και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, ήταν τα θέματα που ανέλυσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις του στο Sportal, κατά τη media day της Euroleague.

-Και η τελευταία ερώτηση. Πόσο μακριά πιστεύεις πως μπορείτε να φτάσετε φέτος με την Έφες; Γιατί πέρσι σίγουρα δεν πετύχατε αυτό που θέλατε…

-Δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό. Τώρα έχουμε το φιλικό τουρνουά και τα πρώτα τουρκικά παιχνίδια. Θέλω να ανησυχώ μόνο για το πρώτο ματς πρωταθλήματος. Θέλω να έχω μικρό στόχο και να πω τα playoffs. Δεν θέλω να βιαστούμε και να πούμε «θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε το άλλο». Θέλω να κάνουμε ένα βήμα τη φορά.