Σοκ: 27χρονη τενίστρια, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της!
i

© printscreen

Σοκ: 27χρονη τενίστρια, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της!

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:15 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 20.06.2023

Η Ανέτ Κονταβέιτ ανακοίνωσε ότι το Wimbledon θα είναι το κύκνειο άσμα της στο επαγγελματικό τένις.

Η Ανέτ Κονταβέιτ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις. Η 27χρονη Εσθονή ανέφερε στο μήνυμά της στο instagram ότι υποφέρει από χρόνιο πρόβλημα στη μέση που δεν της επιτρέπει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό και συσκέψεις με την ιατρική ομάδα μου, ενημερώθηκα ότι πάσχω από τη νόσο του εκφυλισμένου δίσκου στην πλάτη μου. Αυτό δεν μου επιτρέπει να κάνω φουλ προπόνηση και να δίνω συνεχείς αγώνες. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να συνεχίσω σε top επίπεδο σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το τένις μου έχει δώσει και διδάξει πολλά και είμαι πολύ ευγνώμων.

Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω τη σημαία της Εσθονίας στα γήπεδα και να παίζω μπροστά στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι έτοιμη για νέες προκλήσεις μετά την τελευταία μου προσπάθεια ως επαγγελματίας τενίστρια - θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι και να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ στο Wimbledon. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή συμπαράσταση», ανέφερε η Ανέτ Κονταβέιτ.

Η τενίστρια από την Εσθονία ολοκληρώνει την καριέρα της με έξι τίτλους και 11 τελικούς. Η καλύτερη πορεία της σε Grand Slam ήταν το 2020 όταν και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open.

Το 2021 ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας της. Τότε, η Κονταβέιτ κέρδισε 4 τίτλους σε διάστημα 2,5 μηνών. Αυτό της έδωσε το δικαίωμα να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο WTA Finals όπου και έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας τον τίτλο από την Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα. Έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης

«Να είσαι περήφανη γι’ αυτά που έχεις πετύχει, θα είσαι πάντα η αγαπημένη μου FaceTime συντροφιά στην καραντίνα», σχολίασε η Μαρία Σάκκαρη.

Tags: