Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οι σκέψεις μας στην Θεσσαλία - Όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου»

Απόστολος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οι σκέψεις μας στην Θεσσαλία - Όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου»

Sportal newsroom 16:57 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 14.09.2023
Ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλία και την καταστροφή που υφίσταται εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel» έκανε ο Απόστολος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Davis Cup.

Η μεγάλη ώρα της Εθνικής ομάδας τένις έφτασε. Το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα με μεγάλο αστέρι τον Στέφανο Τσιτσιπά θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία για το Davis Cup με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός αποστολής της Ελλάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς πριν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους αγώνες που θα γίνουν στο Καλλιμάρμαρο σημείωσε ότι το μυαλό όλων είναι στις καταστροφές στη Θεσσαλία. Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά κατάγεται από την Καρδίτσα.

«Είναι υποχρέωσή μας να διεξάγουμε αυτή τη διοργάνωση, όμως έχουμε πάντα στο μυαλό μας ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Η σκέψη μας είναι εκεί και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν τους αγώνες όσο το δυνατόν πιο ταπεινά. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης», ανέφερε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στο κοουτσάρισμα των δύο γιων του, του Στέφανου και του Πέτρου. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε στο πλευρό του στα τελευταία τουρνουά τον Μαρκ Φιλιππούση.

«Είναι όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου στην ομάδα του Davis Cup. Να έχουν έρθει από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι στην Αμερική και να βλέπεις τα παιδιά σου να προχωρούν μόνα τους σε αυτό το άθλημα που είναι τόσο απαιτητικό. Σίγουρα νιώθω περηφάνια που είμαστε πάλι εδώ και θα παλέψουμε πάλι μαζί για τον σκοπό μας. Νομίζω ότι βαίνουν όλα καλώς, θα είμαστε έτοιμοι να χαρούμε αυτές τις μέρες. Θα έλεγα ότι η ψυχή μου ήταν κοντά τους, η αγάπη μου ήταν εκεί (στην Αμερική)», σημείωσε σχετικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

«Είμαστε με διπλά συναισθήματα εδώ. Ο λόγος είναι οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα στην πατρίδα μας και που στοίχισαν τη ζωή σε συμπολίτες μας, αλλά και χάθηκαν περιουσίες σημαντικές σε μια πολύ νευραλγική περιοχή της χώρας, από όπου κατάγεται και ο κάπτεν Απόστολος Τσιτσιπάς. Δεν μπορούμε να χαρούμε όσο θέλαμε αυτή τη διοργάνωση και από το βήμα αυτό θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις οικογένειες όλων των πληγέντων, των θυμάτων και τα θερμά συλλυπητήρια της ΕΦΟΑ. Ταυτόχρονα είμαι υποχρεωμένος να καλωσορίσω την εθνική ομάδα της Σλοβακίας», είπε ο Γ.Γ. της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς.

Στην συνέντευξη Τύπου έγινε ερώτηση και για την απουσία του Στέφανου Σακελλαρίδη, του καλύτερου τενίστα στο ranking πίσω από τον Στέφανο. «Αυτό το θέμα το είχα αναλάβει προσωπικά, όπως είχα κάνει με όλους τους αθλητές. Έκανα αρκετές συνομιλίες με την οικογένεια, με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Δυστυχώς ο Στέφανος αγωνίζεται στην Ασία και προφανώς επειδή πήγαινε καλά, αποφάσισε να παρατείνει στην Κίνα την αγωνιστική του δραστηριότητα. Είναι σε μια άνοδο αγωνιστική, δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τίποτα. Είναι μια απόφαση προσωπική. Είναι πολύ μικρός σε ηλικία, δεν είναι καν 19 ετών, οπότε το σεβόμαστε αυτό και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Σε ένα μελλοντικό Davis Cup θα είναι κοντά μας», ανέφερε ο Σπύρος Ζαννιάς.

Ο Γ.Γ της ομοσπονδίας ρωτήθηκε και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα κάποιο τουρνουά της ATP. «Εδώ και αρκετά χρόνια είχα πει ότι η Ελλάδα δικαιούται ένα τουρνουά της ATP, χωρίς να μπει στη διαδικασία των ενοικίων και των αγορών, του παζαριού με δεδομένο ότι άνοιξε ξανά τον χορό των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων με τεράστιους συμβολισμούς. Και είχα πει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η πόρτα έχει ανοίξει και νομίζω ότι θα πρέπει να ελπίζουμε από εδώ και πέρα να διεκδικήσουμε άλλη μια εξαίρεση από την ATP, πάντα με την παρουσία του Στέφανου, αλλά και του Πέτρου που είναι κοντά στο Top 100 και διεκδικεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες την είσοδό του στην ολυμπιακή ομάδα. Η συνεργασία του ομίλου αντισφαίρισης Αθηνών δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πραγματικά, διότι έχει τρία outdoor γήπεδα, ότι θα μπορέσουμε κατ' εξαίρεση να διοργανώσουμε ένα τέτοιο τουρνουά», σημείωσε ο Σπύρος Ζαννιάς.