Η τενιστική σεζόν ολοκληρώνεται στο Τορίνο

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Η τενιστική σεζόν ολοκληρώνεται στο Τορίνο

Πηνελόπη Παπαδήμου 11:41 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 12.11.2023

Οι κορυφαίοι τενίστες τη σεζόν δίνουν ραντεβού στο Τορίνο για το ATP Finals.

Οι οκτώ καλύτεροι τενίστες της σεζόν δίνουν ραντεβού στο ATP Finals στο Τορίνο για το τελευταίο τουρνουά της σεζόν. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κάρλος Αλκαράθ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Χόλγκερ Ρούνε, ο Γιάνικ Σίνερ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστούν για τον τίτλο του «Μάστερ των Μάστερ».

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κληρώθηκε στον πράσινο όμιλο. Στο robin round, ο 25χρονος αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Χόλγκερ Ρούνε.

Στον άλλον όμιλο επικεφαλής τέθηκε ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ τον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει στη διοργάνωση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέκτησε τον τίτλο το 2019, στην πρώτη του συμμετοχή. Στον τελικό τότε, είχε νικήσει τον Ντόμινικ Τιμ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με έξι κατακτήσεις, όσες και ο Ρότζερ Φέντερερ. Αν ο Σέρβος πάρει το τρόπαιο, τότε θα είναι μόνος πρώτος. Από τους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση (πλην του Τσιτσιπά), δύο τίτλους έχουν κατακτήσει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έναν ο Ντανίλ Μενβέντεφ.

https://www.instagram.com/reel/CzhJgNPPLLK/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο Παρίσι στην κατάκτηση του 40ού Masters τίτλου του και θέλει μία νίκη για να ολοκληρώσει τη σεζόν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Κάρλος Αλκαράθ φαίνεται να μην πατάει καλά. Ο Ισπανός αντιμετώπισε μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ο 20χρονος τενίστας αποκλείστηκε από τον Σίνερ στα ημιτελικά του Masters του Πεκίνου, από τον Ντιμιτρόφ στη φάση των «16» στη Σανγκάη. Ο Αλκαράθ ηττήθηκε στα δύο σετ και από τον Ρομάν Σαφιούλιν στον δεύτερο γύρο του Masters του Παρισιού.

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στη διοργάνωση. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Παρίσι, δεν προπονήθηκε για δύο σερί ημέρες αντιμετωπίζοντας θέμα στον αγκώνα του.

Οι αγώνες στο ATP Finals θα ξεκινήσουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Οι ημιτελικοί θα γίνουν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ο τελικός την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, οι δύο πρώτοι τενίστες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά. Η νίκη στη φάση των ομίλων δίνει 200 βαθμούς στο ranking της ATP. Η νίκη στα ημιτελικά δίνει 400 ενώ η κατάκτηση του τίτλου προσφέρει 900 βαθμούς.

Ο Τσιτσιπάς διέκοψε ξανά την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων - Ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ATP Finals
ΤΕΝΙΣ

15:10 - 11.11.2023

Ο Τσιτσιπάς διέκοψε ξανά την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων - Ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ATP Finals

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, διέκοψε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την προπόνηση του, εξαιτίας ενοχλήσεων στον αγκώνα και πλέον είναι άγνωστο το επίπεδο ετοιμότητας του ενόψει ATP Finals.

Μικρή αύξηση υπάρχει και στο χρηματικό έπαθλο. Η νίκη στη φάση των ομίλων δίνει 413.819 ευρώ. Η νίκη στα ημιτελικά δίνει 1.172.488 ευρώ. Για την κατάκτηση του τίτλου το χρηματικό έπαθλο είναι 2.335.427 ευρώ ενώ το έπαθλο διπλασιάζεται (5.094.754 ευρώ) αν κάποιος τενίστας κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς ήττα.