Back to back πρωταθλήτρια στη Μελβούρνη η Σαμπαλένκα
i

© Photo by Andy Cheung/Getty Images

Back to back πρωταθλήτρια στη Μελβούρνη η Σαμπαλένκα

Sportal newsroom 12:17 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 27.01.2024

Η Αρίνα Σαμπαλένκα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τσινγουέν Ζενγκ και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Australian Open.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα είναι η «βασίλισσα» της Μελβούρνης. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία επικράτησε με 6-3, 6-2 της Τσινγουέν Ζενγκ και κατέκτησε το Australian Open για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ήταν τέτοια η κυριαρχία της Σαμπαλένκα στο πρώτο major της σεζόν που έφτασε στον τίτλο δίχως απώλεια σετ. Η 25χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία, όπως μαρτυρά και το σκορ, δεν ζορίστηκε στον τελικό. Η Ζενγκ δεν είχε απάντηση στα απίστευτα χτυπήματα της Λευκορωσίδας, που ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά.

Αυτός είναι ο 14ος τίτλος για τη Σαμπαλένκα στην καριέρα της και δεύτερος major. Η τελευταία τενίστρια που είχε κάνει repeat στη Μελβούρνη ήταν η Βικτόρια Αζαρένκα το 2012 και το 2013.

Η Σαμπαλένκα μπήκε δυναμικά στον τελικό κάνοντας μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ. Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει το πρώτο σετ με 6-3 στο δικό της σερβίς.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ. Η Σαμπαλένκα δεν απειλήθηκε και με δύο μπρέικ προηγήθηκε 5-1 κλείνοντας τον τελικό με μεγάλη ευκολία. Η Ζενγκ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, θα ανέβει στο Νο.7 του κόσμου κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση στο Top-10.

«Συγχαρητήρια στην Τσινγουέν, είναι δύσκολο να χάνεις σε τελικό, αλλά είσαι εκπληκτική παίκτρια και νέα, θα είσαι σε πολλούς τελικούς ακόμα και θα τα καταφέρεις. Δεν θα κλάψω... Ήταν εκπληκτικές αυτές οι δύο εβδομάδες, είναι φανταστικό συναίσθημα, δεν έχω λόγια. Θα είναι περίεργη η ομιλία μου, όπως πάντα. Δεν είναι η δύναμή μου! Ευχαριστώ την ομάδα που ήταν πάντα δίπλα μου, χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να πετύχω τόσο πολλά στο τένις. Χωρίς εμένα ούτε εσείς θα ήσασταν τόσο καλοί! Δεν μιλάω συνήθως για την οικογένειά μου, αλλά τους ευχαριστώ. Δεν θα καταλαβαίνουν τι λέω, αλλά θα τους τα μεταφράσουν: ό,τι κάνω το κάνω χάρη σε εσάς. Ξέχασα να μιλήσω για τον κόσμο, ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ και ανυπομονώ να επιστρέψω!», σημείωσε κατά τη διάρκεια της απονομής η Αρίνα Σαμπαλένκα.

Απίστευτο περιστατικό στο Australian Open: Ουκρανή τενίστρια απολογήθηκε γιατί έδωσε το χέρι στη Ρωσίδα αντίπαλο της
ΤΕΝΙΣ

10:49 - 25.01.2024

Απίστευτο περιστατικό στο Australian Open: Ουκρανή τενίστρια απολογήθηκε γιατί έδωσε το χέρι στη Ρωσίδα αντίπαλο της

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αντίδραση της Ουκρανικής Ομοσπονδίας τένις, μετά την κίνηση της Κότλιαρ να χαιρετήσει την Βλάντα Μίντσεβα. Καταδίκασε το περιστατικό, αναγκάζοντας την 16χρονη τενίστρια να απολογηθεί.

«Συγχαρητήρια στην Αρίνα, είναι λίγο κρίμα για μένα αλλά ήταν μεγάλη εμπειρία. Ευχαριστώ τον κόσμο. Αισθάνομαι περίπλοκα αυτή τη στιγμή, περίμενα ότι θα πήγαινα καλύτερα. Ευχαριστώ την ομάδα που με έφτασε ως εδώ. Απόλαυσα το Australian Open, θα υπάρξουν περισσότερα και καλύτερα στο μέλλον», είπε η Ζενγκ από την πλευρά της.