Απίστευτο περιστατικό στο Australian Open: Ουκρανή τενίστρια απολογήθηκε γιατί έδωσε το χέρι στη Ρωσίδα αντίπαλο της

Απίστευτο περιστατικό στο Australian Open: Ουκρανή τενίστρια απολογήθηκε γιατί έδωσε το χέρι στη Ρωσίδα αντίπαλο της

Πάνος Κορομηλάς 10:49 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 25.01.2024

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αντίδραση της Ουκρανικής Ομοσπονδίας τένις, μετά την κίνηση της Κότλιαρ να χαιρετήσει την Βλάντα Μίντσεβα. Καταδίκασε το περιστατικό, αναγκάζοντας την 16χρονη τενίστρια να απολογηθεί.

Η σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το μίσος και η έχθρα των δύο χωρών, έχει επεκταθεί σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και ο αθλητισμός δυστυχώς δε θα μπορούσε να ξεφύγει. 

Αυτό έγινε φανερό και στο Australian Open, με ένα απίστευτο περιστατικό που προκαλεί συζητήσεις. Στα πλαίσια των αγώνων τζούνιορ που περιλαμβάνει η διοργάνωση, η Ουκρανή Ελιζαβέτα Κότλιαρ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Βλάντα Μίντσεβα. Η Ρωσίδα αθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ, όμως το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα συνέβησαν στο «παρασκήνιο».

Με τη λήξη της αναμέτρησης, η Κότλιαρ πήγε να χαιρετήσει την αντίπαλό της, δίνοντας της το χέρι. Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει σε κάθε αγώνα τένις, ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Μια συνηθισμένη κίνηση, που όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει συζήτηση. 

Και αυτό γιατί η ουκρανική ομοσπονδία του τένις καταδίκασε την κίνηση της Κότλιαρ να συγχαρεί την αντίπαλό της, λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη ρωσική εισβολή. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το γεγονός ως «δυσάρεστο περιστατικό», τονίζοντας πως οι Ουκρανοί αθλητές δεν πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με «εκπροσώπους» των χωρών που εισβάλλουν στο έδαφός της πατρίδας τους.

Διευκρίνισε μάλιστα πως όλοι οι αθλητές είναι ενήμεροι για τη στάση που πρέπει να κρατούν στο συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας για λάθος της Κότλιαρ

Μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, η 16χρονη τενίστρια απολογήθηκε για τη συμπεριφορά της, ενώ και ο πατέρας της μίλησε θέλοντας να την δικαιολογήσει:

«Η ατμόσφαιρα σε αυτές τις διοργανώσεις είναι ασυνήθιστη και αυτό βάζει πολλή πίεση στους αθλητές. Όταν βρίσκεσαι στην αρχή της καριέρας σου, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτή την πίεση και να μην αγχώνεσαι. Δυστυχώς, η κόρη μου δεν ήταν ήρεμη, είχε έντονα συναισθήματα εκείνη την ώρα, οπότε δε μπόρεσε να ελέγξει τη συμπεριφορά της» δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Έκανε τον χαιρετισμό που κάνει μετά από κάθε αγώνα. Δεν σκέφτηκε πως είχε απέναντι της Ρωσίδα αθλήτρια. Ήταν σίγουρα ένα λάθος της, λυπάται πολύ για αυτό και δε θα επιτρέψει ξανά να συμβεί κάτι τέτοιο».