Δυσκολεύθηκε για ένα σετ ο Ζβέρεφ - «Καθάρισε» με άνεση ο Μεντβέντεφ
i

Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Δυσκολεύθηκε για ένα σετ ο Ζβέρεφ - «Καθάρισε» με άνεση ο Μεντβέντεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκε στη φάση των «16» του Australian Open.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι ο τελευταίος χρονικά τενίστας που έκλεισε θέση για τον τέταρτο γύρο του Australian Open. Ο Γερμανός τενίστας ζορίστηκε για ένα σετ αλλά επικράτησε με 6-2, 7-6(4), 6-2 του Άλεξ Μίκελσεν.

Ο επόμενος αντίπαλος του Γερμανού θα είναι ο Κάμερον Νόρι που νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ. Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε μία άνετη πρόκριση. Ο Ισπανός τενίστας ήταν μπροστά με 6-1, 6-1 και 1-0 στο τρίτο σετ, όταν ο Γιουντσενγκ Τσανγκ αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αλκαράθ φτάνει στον τέταρτο γύρο του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο επόμενος αντίπαλος του Ισπανού θα είναι ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς που νίκησε με 4-6, 6-3, 6-2, 6-7(9), 0-6 τον Τόμι Πολ.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο Νούνο Μπόργκες, Ο Πορτογάλος τενίστας νίκησε με 7-6(3), 4-6, 2-6, 6-7(8) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Μπόργκες έγινε, μάλιστα, ο πρώτος Πορτογάλος που φτάνει στους 16 καλύτερους του Australian Open.

Ο Πορτογάλος θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος, ζορίστηκε στον προηγούμενο γύρο κόντρα στον Εμίλ Ρουσουβουόρι αλλά δεν αντιμετώπισε προβλήματα (6-3, 6-4, 6-3) κόντρα στον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Ίγκα Σβιόντεκ έπεσε θύμα έκπληξης. Η Νο.1 τενίστρια του κόσμου ηττήθηκε με 6-3, 3-6, 4-6 από τη Λίντα Νόσκοβα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Η τενίστρια από την Τσεχία θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο την Ελίνα Σβιτολίνα.

Η τενίστρια από την Ουκρανία επικράτησε με 6-2, 6-3 της Βικτόρια Γκόλουμπιτς και πήρε την πρόκριση. Σπουδαία πρόκριση πήρε και η Βικτόρια Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα τενίστρια επικράτησε με 6-1, 7-5 της Γέλενα Οσταπένκο και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Η Αζάρενκα, νικήτρια της διοργάνωσης το 2012 και το 2013, θα αντιμετωπίσει την Νταγιάνα Γιαστρέμσκα. Η τενίστρια από την Ουκρανία νίκησε με 6-2, 2-6, 6-1 την Έμα Ναβάρο.