Ο Ζβέρεφ απέκλεισε τον Αλκαράθ!
i

© Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Ο Ζβέρεφ απέκλεισε τον Αλκαράθ!

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:35 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 24.01.2024

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ νίκησε σε τέσσερα σετ τον Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Australian Open. Ο Γερμανός, χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, νίκησε με 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-4 τον Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στην τετράδα της Μελβούρνης για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Παράλληλα, ο Ζβέρεφ τελείωσε και την κάκιστη παράδοση που είχε κόντρα σε παίκτες του Top-5 σε Grand Slam. Μέχρι σήμερα, ο Γερμανός είχε ηττηθεί δέκα φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Ο Ζβέρεφ έπιασε εκπληκτική απόδοση για δύο σετ. Ο Γερμανός με εκπληκτικό σερβίς προηγήθηκε με 2-0 σετ και 5-2 στο τρίτο! Ο Ισπανός έδειξε αντίδραση, κατέκτησε το σετ στο τάι μπρέικ αλλά δεν είχε συνέχεια.

Θυμίζουμε ότι στον άλλον ημιτελικό ο Γιάνικ Σίνερ θα παίξει κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος κυνηγάει στη Μελβούρνη τον 25ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα νίκησε με 6-3, 6-4 τη Λίντα Νόσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός major για πρώτη φορά στην καριέρα της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η 23χρονη Ουκρανή μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης από τα προκριματικά. Η Γιαστρέμσκα είναι η πρώτη qualifier μετά το 1978 και την Κριστίν Ντόρι που προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Η Τσινγουέν Ζενγκ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα στην Άνα Καλίνσκαγια. Η 21χρονη Κινέζα επιβλήθηκε 6-7(4), 6-3, 6-1 και έγινε μόλις η δεύτερη τενίστρια από την Ασία που περνάει σε τετράδα Grand Slam. Με την πορεία της στη Μελβούρνη, μάλιστα, η Ζενγκ εξασφάλισε και την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.