Στο τουρνουά του Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς
i

© Photo by Shi Tang/Getty Images

Στο τουρνουά του Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:26 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 28.01.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην entry list του τουρνουά του Λας Κάμπος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο 250άρι τουρνουά του Λος Κάμπος. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στην entry list που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές. Το τουρνουά του Λος Κάμπος θα διεξαχθεί 19-24 Φεβρουαρίου. 

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κατακτήσει την προηγούμενη σεζόν το συγκεκριμένο τουρνουά κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ. Το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης είναι ανεβασμένο αφού θα συμμετέχουν οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Χόλγκερ Ρούνε και Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Τέιλορ Φριτζ στη φάση των «16» του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας υποχώρησε στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Top-10 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

«Ο Φριτζ ήταν καλύτερος, του αξίζει η νίκη, έπαιξε καλό τένις. Έπαιξε πιο σωστά από μένα και του βγήκε σε καλό δρόμο», ανέφερε ο Έλληνας τενίστας μετά τον αποκλεισμό του από τον Αμερικανό στο Australian.

«Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός των επόμενων τουρνουά. Ακόμα και όταν πήγα τελικό, το πρόγραμμά μου ήταν γεμάτο και δεν υπήρχαν κενά. Εξαρτάται τι συμφωνίες έχω με τα τουρνουά, τι έχω κανονίσει πριν ξεκινήσει η σεζόν με την ομάδα μου και ποια τουρνουά θα προσπαθήσω να είμαι καλά προετοιμασμένος ώστε να πάρω πόντους και να έχω προβάδισμα στη σεζόν», συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ηγηθεί της αποστολής της εθνικής ομάδας στην αναμέτρηση με τη Ρουμανία για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup, που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό Άνω Λιοσίων το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Φεβρουαρίου.

Η πλήρης σύνθεση της εθνικής ομάδας αποτελείται από τους Στέφανος Τσιτσιπάς, Πέτρος Τσιτσιπάς, Αλέξανδρος Σκορίλας, Γιάννης Ξυλάς, Αριστοτέλης Θάνος και Μιχάλης Περβολαράκης, ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς και team captain ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.