Τζόκοβιτς: «Δεν ήταν ευχάριστο, έχεις την εντύπωση ότι είσαι παγιδευμένος σε φούρνο»

Νόβακ Τζόκοβιτς

Τζόκοβιτς: «Δεν ήταν ευχάριστο, έχεις την εντύπωση ότι είσαι παγιδευμένος σε φούρνο»

Sportal newsroom 16:55 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 23.01.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε δηλώσεις του μετά τη νίκη του επί του Τέιλορ Φριτζ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open αναφέρθηκε στην αφόρητη ζέστη.

Δύο νίκες μακριά από το 25ο Grand Slam της καριέρας του είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας προκρίθηκε -για 11η φορά-στα ημιτελικά του Australian Open μετά τη νίκη του επί του Τέιλορ Φριτζ (7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3).

Ο «Νόλε» σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αφόρητη ζέστη που έκανε πιο δύσκολη τη ζωή των τενιστών. 

16:36 - 16.01.2024

Η ζωή του Νόβακ Τζόκοβιτς | Ep3 - Με τη δύναμη του μυαλού!

Το Sportal, μέσα από μία μεγάλη παραγωγή παρουσιάζει τη ζωή του Νόβακ Τζόκοβιτς. Το ντοκιμαντέρ για την αθέατη πλευρά του Σέρβου πρωταθλητή ξετυλίγεται μέσα από 8 επεισόδια των 35 λεπτών. Αρχής γενομένης από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, το Sportal θα προβάλλει επεισόδια από τη μεγάλη παραγωγή. Στο τρίτο μέρος μπαίνει στο μικροσκόπιο η πνευματική δύναμη του Νόλε!

«Περίμενα με ανυπομονησία τη σκιά να σκεπάσει όλο το γήπεδο. Είχε πολύ ζέστη και ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που χρειάστηκε αμέσως μεγάλη προσπάθεια. Φρόντισε να μην αισθάνομαι πολύ άνετα στο γήπεδο όντας πολύ επιθετικός. Πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια για αυτό. Αλλά από το τρίτο σετ, τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους στο παιχνίδι μου, άρχισα να νιώθω καλύτερα στο γήπεδο, σέρβιρα καλύτερα. Στο τέλος, νομίζω ότι έκανα περισσότερους άσσους από αυτόν, κάτι που προκαλεί έκπληξη όταν γνωρίζεις την ποιότητά του. Και μου έκανε τη ζωή πιο εύκολη στο γήπεδο. Κέρδισα τα σερβίς μου παιχνίδια πιο εύκολα για να μπορέσω να τον πιέσω στα δικά του» τόνισε ο Τζόκοβιτς και μίλησε στη συνέχεια για τη ζέστη:

«Σε ένα σκληρό γήπεδο, το έδαφος απορροφά θερμότητα. Οπότε, νομίζω ότι το νιώθουμε περισσότερο από κάποιον που βρίσκεται στην κερκίδα. Και επιπλέον, πρέπει να τρέξεις. Γίνεται δύσκολο να μειώσεις τον καρδιακό σου ρυθμό, να ελέγξεις την αναπνοή σου. Όλα γίνονται έντονα. Το υψηλό επίπεδο απαιτεί πολλή ενέργεια και με τη ζέστη, νιώθεις ότι δεν μπορείς να συνέλθεις. Το να βάζεις πάγο στο σώμα είναι ένας τρόπος να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία, γιατί έχεις την εντύπωση ότι είσαι παγιδευμένος σε φούρνο. Υπέφερα, δεν ήταν ευχάριστο στο γήπεδο. Υπάρχουν μέρες που πρέπει να αποδεχτούμε τις συνθήκες και να πούμε στον εαυτό μας ότι απλώς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».