Βιλάντερ: «Ο Αλκαράθ είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μετά τον Ρότζερ Φέντερερ»

Κάρλος Αλκαράθ

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Βιλάντερ: «Ο Αλκαράθ είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μετά τον Ρότζερ Φέντερερ»

Sportal newsroom 17:59 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 24.03.2023

Ο Ματς Βιλάντερ αποθέωσε τον Κάρλος Αλκαράθ μετά την κατάκτηση του Indian Wells.

Ο Ματς Βιλάντερ σημείωσε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ μπορεί να κρίνει τη μελλοντική ιστορία του τένις. Ο κάτοχος επτά Grand Slam τίτλων και σχολιαστής του Eurosport, τόνισε ότι η επίδραση του Ισπανού είναι τέτοια που μπορεί να γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στο σπορ.

Ο Ισπανός κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το Indian Wells βάζοντας φρένο στο σερί 19 νικών του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Με τη νίκη αυτή ο Αλκαράθ επέστρεψε στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης εκτοπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Όταν ο Μεντβέντεφ νίκησε τον Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open πριν μερικά χρόνια σκεφτήκαμε ότι θα είναι εκείνος που θα κάνει τη διαφορά», είπε αρχικά ο Βιλάντερ.

«Αυτό δεν έγινε επειδή Ναδάλ και Τζόκοβιτς συνεχίζουν να κατακτούν Grand Slam. Υπάρχει, λοιπόν, μία περίπτωση ο Αλκαράθ να είναι εκείνος που θα κρίνει τη μελλοντική ιστορία του αθλήματός μας Υπάρχει μία περίπτωση. Είναι εξαιτίας των όσων είδαμε στο Indian Wells, το ταλέντο, η χαρά και η επιλογή χτυπημάτων που έχει. Όταν έχει τον έλεγχο του rally έχει πολλές περισσότερες επιλογές από κάθε παίκτη που έχω δει με εξαίρεση τον Ρότζερ Φέντερερ», διευκρίνισε ο Σουηδός. 

Ο Ματς Βιλάντερ, ωστόσο, εξέφρασε τις ενστάσεις του σχετικά με τις επιδόσεις του νεαρού Ισπανού στο χώμα.

«Αναρωτιέμαι, με 5 σετ για τον Αλκαράθ στο χώμα, μπορεί να συνεχίσει το ένα χτύπημα μετά το άλλο και να κάνει τις σωστές επιλογές; Οι περισσότερες θα πρέπει να είναι σωστές απέναντι σε Ναδάλ ή Τζόκοβιτς στην επιφάνεια. Αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο. Με τον ίδιο τρόπο που ο Ναδάλ έμαθε να παίζει στο γρασίδι ή στα ταχύτερα σκληρά courts, ο Αλκαράθ για εμένα, θα μάθει πως να βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να παίζει σε ένα χωμάτινο court», επεσήμανε ο πρώην τενίστας.